Zonnepanelen Drachten

Wil jij een betaalbare zonnepanelen installateur uit Drachten?

Lees dan vooral verder.

Vergelijksolar zorgt dat jij die zoekt naar zonnepanelen Drachten verbonden wordt aan een zonnepanelen pro die bij je past.

Het tofste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle zonnepanelen installateurs uit Drachten – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Solar Drachten gezocht?

Een installateur uit Drachten vinden

Zonnepanelen Drachten
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

zonnepanelen solar vergelijken

Vergelijken van solar installatie prijzen in Drachten gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Drachten, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Olterterp, Beetsterzwaag en Nijega bijvoorbeeld ook geholpen aan een zonnepaneel installateur.

Spring direct naar:

Waarom solar Drachten

Er zijn verschillende redenen om te gaan investeren in panelen; oftewel solar Drachten. We plaatsen ze even voor je op een rij.

 • je wilt kosten besparen
 • vanwege het ecologische karakter
 • een verlaagde Co2 uitstoot
 • het effect van panelen is beter dan ooit
 • een huis met zonnepanelen wordt standaard meer waard
 • je hebt soms recht op subsidie
 • je kunt wellicht btw belasting terugvragen op de aankoop- en aanlegkosten

Het is dus het allerbeste moment om wat voorlichting over zonnepanelen te zoeken. Laat ons je helpen met advies en toelichting over al wat er komt kijken bij de koop van solar Drachten. Je staat immers aan de rand van een toekomstgerichte en milieuvriendelijke investering; je gaat (deels) je eigen energieleverancier worden. Omdat het een langere termijn investering is, is het verstandig om direct alle ins en outs van zonnepanelen alvast te leren.

Er zijn allerlei soorten panelen, manieren van installatie en overige zaken om rekening mee te houden, zoals belasting en subsidie. Bij Vergelijksolar lees je meer over aparte soorten solar in Drachten en alles over de kosten die hierbij komen kijken, voor een ideale keuze. Daarna kun je ervoor kiezen om offertes aan te vragen zodat je ook daarin een vergelijking kunt maken.

Op deze handelwijze krijg je de aantrekkelijkste prijs om zo nog meer te besparen op energiekosten!

Zonnepanelen kopen Drachten

Er zijn nog steeds mensen die menen dat zonnepanelen installeren in Drachten geen zin heeft. Het regent toch erg vaak bij ons Drachten? Niets is minder kloppend! Juist aangezien we te maken hebben met de wisseling in het weer zijn we als land uitermate geschikt voor zonnepanelen. Gemiddeld we in Drachten 1600 zonne-uren. Dit houdt in dat je 1600 uur winst maakt met je zonnepanelen. Gelukkig werken zonnepanelen prima bij licht! Houd er uiteraard wel rekening mee dat het zonlicht meteen op de panelen moet kunnen vallen. Bedenk tevens dat er meer dingen zijn om op te letten bij aanschaf: levensduur, garantie, de terugverdientijd en kwaliteit. Door op meer dingen dan alleen de aanschafprijs te letten kun je op lange termijn nog veel meer bezuinigen.

Er komt enorm veel op je af wanneer je besluit over te gaan tot zonnepanelen kopen. Gelukkig ben je bij Vergelijksolar.nl aan het juiste adres voor informatie.

Zonnepanelen vergelijken voor jouw dak in Drachten

Vergelijk zonnepanelen op offerte

Klik op ‘Vergelijk zonnepanelen op offerte’ om drie offertes te krijgen van installateurs uit Drachten die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste zonnepanelen aankoop.

Zonne energie Drachten

Indien je besluit om zelf je energie op te wekken door zonne energie Drachten, krijg je te maken met mogelijke verschillende belastingen en subsidies. Je kunt hier niet meteen een specialist in te worden, maar het helpt wanneer je weet welke belastingen je retour kunt vragen en welke kosten je kunt maken tijdens je onderzoek voor zonne energie Drachten.

Ook is het handig om al een indicatie te bezitten van je jaarverbruik (elektra) en wat je zou willen opwekken met je te plaatsen zonnepanelen. Denk na of je voor een volledige vervanging van je stroom verbruik wilt gaan of dat je een gedeelte van je huidige energie verbruik wilt gaat opwekken. Feit blijft namelijk dat je altijd later nog aanvullende panelen zou kunnen plaatsen, al betaal je dan wel weer plaatsing kosten natuurlijk. Hou hier wel rekening mee indien je kiest voor bepaalde belangrijke onderdelen zoals omvormers. Als je hier nu al rekening mee houdt voorkomt dit dat je later nog aanvullende kosten (bijv. een nieuwe omvormer) moet maken.

Wat wel bepalend is is dat je kiest voor een ontwerp wat past bij je behoeften, maar ook bij je huis of bedrijf. Denk bv. aan je dak, want niet elk dak is gepast om daar zonnepanelen op te plaatsen. Gelukkig zijn er veel andere mogelijkheden in de regio van Drachten om via zonnepanelen energie op te wekken. Verder is het uiteraard belangrijk dat je met iemand in zee gaat die begrijpt wat je wilt verwezenlijken en die met je meedenkt om je zonne energie zo goed mogelijk op te wekken.

Alle zonne energie installateurs uit Drachten

Bekijk ook solar energy installateurs uit

Zonnepanelen installateur Drachten

Je wilt solar panelen niet zonder enige ervaring zelfstandig installeren. Aangezien zonnepanelen voor 25 jaar op je huis liggen, wil je dit logischerwijs uitbesteden aan een partij die hier verstand van heeft. Je bent dus op zoek naar een zonnepanelen installateur in Drachten die geschikt is voor jouw klus. Een installateur van panelen die met je meedenkt, je advies kan geven en die beschikt over deskundigheid inzake solar panelen, belasting van een huis, hellingsgraden en de technische en elektronische kant van het ontwerp.

Een handige zonnepanelen installateur in Drachten lijkt niet lastig te vinden, maar toch kan dit in de praktijk nog een grote karwei worden. De ene zonnepanelen installateur is de andere immers niet en je ziet op offertes een aantal verschillen tussen zonnepanelen installateurs Drachten op de volgende gebieden:

 • Hoeveel de panelen zelf kosten
 • De kosten van de plaatsing
 • Wat valt er zoal onder de kosten van installatie
 • Het type materiaal wat voor de taak wordt gebruikt
 • Oplevertijd
 • Ervaringen van klanten
 • Eerdere projecten

Het kan dan tevens altijd uit om te vergelijken tussen diverse installateurs, zodat je project iemand krijgt die weet wat er benodigd is om alles tot een geslaagd einde te brengen. En dan ook nog eens prettig geprijsd.

Vergelijk zonnepanelen installateurs uit Drachten

Vergelijk installateurs

Vergelijk gemakkelijk installateurs uit Drachten en vind zo de beste deal voor jouw dak. Vrijblijvende offertes, onafhankelijk en snel.

Drachten zonnepanelen laten installeren

Een juiste voorbereiding is het halve werk om in Drachten zonnepanelen te laten plaatsen. Met een budget, een concept over de vormgeving van het project en wetende wat je wilt neerleggen ben je heel aardig op weg. Laat je verder vooral inspireren door anderen die een gelijksoortig project hebben laten verrichten. Mogelijkerwijs wel je buurman of een familielid. En anders kun je zeker weten via internet de benodigde inspiratie op doen. Juist omdat solar panelen steeds vaker geïnstalleerd worden omdat mensen er de toegevoegde waarde van zien, is er genoeg voorbeeldmateriaal beschikbaar. En het belangrijkste is dat je het niet zelfstandig hoeft op te lossen!

Wil je begeleiding van een persoon die weet hoe je in Drachten zonnepanelen moet installeren? Dat kan immers aardig helpen als je iets geringer technisch begaafd bent. Het helpt dan om begeleiding van professionals te krijgen. Indien je gratis en vrijblijvend een prijsopgave aanvraagt, krijg je direct contact met verschillende partijen. Tip: Informeer bij zo’n partij echt even naar belastingvoordeel en mogelijke subsidies! Dan weet je zeker weten dat je uiterst voorbereid aan je project kunt beginnen!

Ben je er nu klaar voor? Regel dan vandaag nog je zonnepanelen offerte!

Ontvang drie vrijblijvende zonnepanelen offertes Drachten.

Nu 3 offertes uit Drachten vergelijken

Klik op de knop ‘Nu 3 offertes uit Drachten vergelijken’ om jouw aanvraag in te dienen en specifieke vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen in Drachten

Omdat zonnepanelen van talloze dingen ondergeschikt zijn kun je bedenken dat er ook evenveel tarieven zijn. De belangrijkste factor is het type zonnepaneel wat je kiest. Kies je voor een hogere prijsklasse (vaak type monokristal) dan betaal je iets meer, maar daar zit dan wel vaak een hoger rendement aan vast. Voor de polykristal panelen is dit juist omgekeerd.

Gemiddeld is de terugverdientijd van zonnepanelen 8 tot 10 jaar. Na deze termijn heb je alle kosten er uit kunnen halen en ga je pure netto winst registreren. Daar waar de meeste zonnepanelen een levensduur bezitten van ruim 25 jaar kun je gauw uitrekenen hoeveel profijt je kunt boeken! Dit maakt het een mooie investering om te doen.

De kosten van zonnepanelen kunnen sterk uiteenlopen. Waarom dat zo is én welke zonnepanelen bij jou passen vind je terug op deze pagina.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Drachten?

Bereken het

Bereken de kosten en vervolgens wat zonnepanelen jou kunnen opbrengen in regio Drachten, en ontdek hoe snel je jouw investering eruit hebt.

Zonnepanelen in Drachten – de juiste investering

Op zoek naar de meest duurzame investering in Drachten? Je ziet het momenteel doorlopend meer de trend worden en zo niet, begin er eentje! Probeer hoofdzakelijk om niet voor een dubbeltje op de eerste rij te willen zitten, want goedkoop is vaak duurkoop met dit soort investeringen. Je hebt gelukkig de keuze uit meerdere bedrijven met de passende expertise voor het aanschaffen en neerleggen van zonnepanelen. Het is wijselijk om je te laten informeren over de mogelijkheden voor belasting teruggaaf en mogelijke subsidies. En dan kun je met zonnepanelen in Drachten feitelijk de plank niet misslaan.

Zonnepanelen Drachten – top energie

Hoe werkt een zonnepaneel echt? Het opwekken van zonne-energie begint bij de natuurlijke bron: de zon! Zonnepanelen functioneren door middel van zonnecellen die warmte opvangen en daardoor worden de electra deeltjes (fotonen) geactiveerd en omgezet in elektriciteit. Via een omvormer kan deze elektriciteit omgezet worden naar stroom voor in huis of in jouw bedrijf.

Er zijn verscheidene soorten zonnepanelen die je kunt vergelijken. Ook kun je verschillende leveranciers met elkaar vergelijken voor een goed prijs! Via de gemeente kun je informeren of je mogelijk in aanmerking komt voor een subsidie. Misschien kun je zelfs BTW terugvragen. Wanneer je dit hebt uitgezocht kun je samen met de deskundige op dit gebied het proces van de plaatsing van jouw zonnepanelen een datum plannen!

Hulp nodig bij solar?

Customer Succes manager Marlies Versteegh Marlies Versteegh
Customer Succes manager bij vergelijksolar.nl
Customer experience94%
Propositiemanagement90%
Communicatie97%
ik help je graag

Veelgestelde vragen over solar uit

Drachten

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Plaats jij jouw aanvraag bij Vergelijksolar voor de middag, dan ben je meestal diezelfde dag nog in contact met zonnepaneel installateurs uit Drachten. Als je een aanvraag indient in de late uurtjes dan wordt er de volgende dag snel contact met je opgenomen.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit regio Drachten die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

zonnepanelen in Drachten

Geplaatst in alle goedkeuring

1 juni 2024

De installatie ging vlot en soepel en de schatting van opwek vooraf klopt best aardig dus content.

- Roel Hoekstra

De informatie verstrekking en begeleiding was fantastisch

19 mei 2024

Ik begreep eerlijk gezegd niet zoveel van zonnepanelen en hoe dat allemaal werkte. Na het doornemen van deze site wel maar offertes
aangevraagd en toen durfde ik het wel aan. Bij de plaatsing waren de monteurs erg hartelijk en hielpen me zelfs met de app om mijn energie te bekijken.
Een veer voor hen.

- Hendrik Brouwer

Prima korting gekregen gedurende vergelijken

15 mei 2024

De gesprekken die volgden na offerte aanvraag waren razendsnel gevoerd.
Snelle communicatie en datum!

- Marco Gerritsen

Begeleiding van het hele proces

10 mei 2024

Vol verwondering hebben we een enorm goede ervaring gehad. We dachten namelijk dat het een langdurig en ingewikkeld iets zou zijn. De prijs was zo afgesproken en was netjes. Ook kregen we nog raad om de belasting terug te ontvangen en subsidies aan te vragen. Tevens waren de monteurs meedenkend met bijvoorbeeld waar de zonnepanelen
moesten komen en ook met hoe we het rendement konden inzien etc. Kortom tevreden!

- Anita Driessen

Begeleiding en toelichting is geweldig

1 mei 2024

Mijn kennis over zonnepanelen was erg gering. Na het lezen van deze site wel maar offertes
aangevraagd en toen durfde ik het wel aan. Bij de installatie waren de monteurs erg vriendelijk en hielpen me zelfs met de app om mijn energie te bekijken.
Dikke 10 voor deze mannen.

- Roy van Doorn

Vergelijken is eigenlijk een aanrader.

21 april 2024

Na mijn eerdere aanvragen bij individuele organisaties kreeg ik minder geloofwaardige kosten en aparte merken qua zonnepanelen.
De aanvraag via Vergelijksolar leverde wel plausibelere prijzen uit. Vergelijken kan daarom echt uit. Snel was de datum van installatie bekend en hebben we nu 4 mooie grote zonnepanelen op het dak liggen.
De app werkt ook prima.

- Robertus Evers

Dankzij de solar panelen is mijn woning gestegen in waarde

14 april 2024

Door de mooie en duurzame panelen gaf de makelaar aan dat mijn huis nu gestegen is in waarde. Dankbaar.

- Chantal van Dam

Dankzij de zonnepanelen is mijn woning gestegen in waarde

7 april 2024

Door de prachtige en ecologische solar panelen gaf de makelaar aan dat mijn huis nu gestegen is in waarde. Prachtig!

- Bianca Groen

De informatie verstrekking en begeleiding was formidabel

24 maart 2024

Mijn kennis over zonnepanelen was erg gering. Eerst Vergelijksolar helemaal doorgelezen en toch maar offertes opgevraagd. De monteurs waren zelfs hulpvaardig met het installeren en begrijpen van de app.
Een veer voor hun.

- Dave van Dongen

Uitgelichte installateurs uit Drachten

Linde Installatiebedrijf G Van

Van Harinxmaweg 13
9244 CJ Beetsterzwaag
Nederland

0512 382 632
https://www.vanlindeinstallatie.nl/

Installatiebedrijf Hoekstra Drachten

Tussendiepen 7
9206 AA Drachten
Nederland

0512 514 000
http://www.hoekstra-heerenveen.nl/

ITD b.v.

Het Helmhout 45
9206 AZ Drachten
Nederland

0512 541 030
http://www.itdbv.nl/