Zonnepanelen Utrecht

Zoek jij een topper voor jouw solar installatie in Utrecht?

Dan ben je op de goede plek.

Vergelijksolar zorgt dat jij die zoekt naar zonnepanelen Utrecht verbonden wordt aan een zonnepanelen pro die bij je past.

Het beste gedeelte?

Vergelijksolar doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle zonnepanelen installateurs uit Utrecht – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Solar Utrecht gezocht?

Laat je snel helpen

Zonnepanelen Utrecht
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 129 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

zonnepanelen solar vergelijken

Vergelijken van solar installatie prijzen in Utrecht gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Utrecht, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Tull en t Waal, Schalkwijk en Ossenwaard bijvoorbeeld ook geholpen aan een zonnepaneel installateur.

Spring direct naar:

Waarom solar Utrecht

Er zijn namelijk talloze redenen waarom zonnepanelen bij jou op het dak de moeite van het overwegen waard zijn. Het voornaamste is natuurlijk dat de panelen je flink wat geld kunnen opleveren. Door zelfstandig elektriciteit op te wekken, hoef je minder stroom van je energiebedrijf af te nemen, waardoor je jaarlijkse stroomkosten lager worden. Op jaarbasis kan dit in bepaalde gevallen tot wel enkele honderden euro’s schelen.

Ook zullen zonnepanelen ervoor zorgen dat de waarde van je woonhuis zal vermeerderen. Elke investering brengt namelijk een waardeverhoging met zich mee. Mocht je van plan zijn om in de loop van de komende jaren te verhuizen dan zal dit absoluut van pas komen.

Behalve de vele financiële voordelen is duurzaamheid nog een aanleiding dat meer mensen zouden moeten kiezen voor panelen. Door zelf elektriciteit op te wekken hoeft er landelijk minder energie te worden opgewekt. Wanneer je kiest voor solar draag jij ook bij aan een meer duurzame toekomst. Dankzij subsidie opties is het een van de beste en voordeligste keuzes die men maar kan maken voor een beter Nederland. Straks laten we je meer zien over de prijzen die van toepassing zijn op het bewerkstelligen van de zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen Utrecht

Twijfel je nog over het nut van het aankopen van zonnepanelen in Utrecht? Er is wel veel regenval in Nederland? Ongeacht het feit dat wij met regelmaat te maken krijgen met een fikse regenbui is Nederland bij uitstek een van de beste landen voor zonnepanelen. Het blijkt immers dat er afgelopen jaar ruim 1600 zon uren (gemiddeld) waren in Utrecht. Dit betekent in dat je 1600 uur winst hebt met je zonnepanelen. Gelukkig werken zonnepanelen prima bij zonlicht! Houd er dus wel rekening mee dat het zonlicht direct op de panelen moet kunnen vallen. Bedenk bovendien dat er meer zaken zijn om op te letten bij aanschaf: levensduur, garantievoorwaarden, de terugverdientijd en kwaliteit. Door op meer dingen dan alleen de aanschafprijs te letten kun je op lange termijn nog veel meer besparen.

Er komt enorm veel op je af wanneer je besluit over te gaan tot zonnepanelen kopen. Gelukkig ben je bij Vergelijksolar.nl aan het juiste adres voor informatie.

Zonnepanelen vergelijken voor jouw dak in Utrecht

Vergelijk zonnepanelen op offerte

Klik op ‘Vergelijk zonnepanelen op offerte’ om drie offertes te krijgen van installateurs uit Utrecht die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste zonnepanelen aankoop.

Zonne energie Utrecht

Je kunt te maken krijgen met bepaalde subsidies of ook belasting teruggaves indien je besloten hebt om eigenhandig je energie op te wekken in Utrecht. Het is prettig als je daarom van te voren een beetje op de hoogte bent welke dit dan zijn en welke kosten je helemaal zelf gaat maken voor het installeren van je zonnepanelen in Utrecht.

Ook is het handig om al een schatting te hebben van je jaarverbruik (elektra) en wat je zou gaan opwekken met je te plaatsen zonnepanelen. Denk na of je voor een volledige opwek van je stroom verbruik wilt gaan of dat je een gedeelte van je huidige energie verbruik wilt gaat opwekken. Wanneer je kiest voor een gedeeltelijke opwek van zonne energie, kun je altijd op een later ogenblik besluiten om nog meer panelen bij te laten installeren. Hou hier wel rekening mee indien je kiest voor bepaalde belangrijke onderdelen zoals omvormers. Dit voorkomt toch dat je in de toekomst nog meer kosten gaat maken.

Wat wel fundamenteel is is dat je kiest voor een project wat past bij je behoeften, en ook bij je huis of bedrijf. Niet elk overdekking is even handig voor het installeren van panelen, maar gelukkig zijn er ook talloze andere opties om zonne energie in Utrecht op te wekken. Verder is het natuurlijk bepalend dat je met een organisatie in zee gaat die begrijpt wat je wilt verwezenlijken en die met je meedenkt om je zonne energie zo optimaal mogelijk op te wekken.

Alle zonne energie installateurs uit Utrecht

Bekijk ook solar energy installateurs uit

Zonnepanelen installateur Utrecht

Niet voor iedereen zijn de voordelen van het laten aanbrengen ten aanzien van het zelf installeren bekend. Tenzij je veel ervaring hebt met installatiewerkzaamheden raden wij je af om zelfstandig aan de slag te gaan. Het installeren van solar panelen op jouw huis is namelijk een karwei die net even wat verschillend is dan andere klussen. Wat zijn de aanleidingen om een bekwaam bedrijf in te schakelen? Allereerst natuurlijk vanwege de veiligheid. Specialisten weten hoe zij bij jou op het dak moeten klimmen en hoe er veilig gewerkt moet worden. Kies je ervoor om eigenhandig het dak op te gaan dan zal je te maken krijgen met aanzienlijk meer risico’s.

Tevens is een gespecialiseerd bedrijf in staat om een optimale montage voor je panelen te realiseren. De ventilatieruimte speelt hierbij een belangrijke rol. Door deze optimale aanleg weet je zeker dat je het hoogst denkbare rendement zult behalen voor jouw zonnepanelen. Tot slot scheelt het uitbesteden van de aanleg je gigantisch veel kopzorgen en tijd. De relatief lage kosten voor de installatie maken dit dé keuze om te maken als je zonnepanelen wilt laten plaatsen bij jou op het dak. Voor je het weet heb je jouw woning ook uitgerust met de beste panelen van dat moment. Maak daarom de keuze voor professionele zonnepanelen installateurs!

Vergelijk zonnepanelen installateurs uit Utrecht

Vergelijk installateurs

Vergelijk gemakkelijk installateurs uit Utrecht en vind zo de beste deal voor jouw dak. Vrijblijvende offertes, onafhankelijk en snel.

Utrecht zonnepanelen laten installeren

Een goede voorbereiding is het halve werk om in Utrecht zonnepanelen te laten aanbrengen. Met een begroting, een concept over de vormgeving van het ontwerp en wetende wat je wilt plaatsen ben je heel aardig op weg. Laat je in ieder geval vooral inspireren door anderen die een gelijksoortig karwei hebben laten verrichten. Mogelijk wel je buurman of een familielid. En als alternatief kun je tevens via internet de benodigde inspiratie op doen. Juist omdat zonnepanelen steeds vaker geïnstalleerd worden omdat mensen er de meerwaarde van zien, is er genoeg voorbeeldmateriaal beschikbaar. En het belangrijkste is dat je het niet zelfstandig hoeft op te lossen!

Ben je niet zo technisch aangelegd of wil je liever voorafgaand eens met een individu die verstand heeft van het in Utrecht zonnepanelen te laten installeren? Daarna is het handig om wat onafhankelijk advies te krijgen van partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Als je kosteloos en vrijblijvend een prijsopgave aanvraagt, krijg je meteen contact met meerdere partijen. Tip: Informeer bij zo’n partij ook even naar belastingvoordeel en plaatselijke subsidies! Dan weet je zeker dat je uiterst voorbereid aan je project kunt beginnen!

Klaar voor zonne energie? Vraag dan rechtstreeks je zonnepanelen offerte aan!

Ontvang drie vrijblijvende zonnepanelen offertes Utrecht.

Nu 3 offertes uit Utrecht vergelijken

Klik op de knop ‘Nu 3 offertes uit Utrecht vergelijken’ om jouw aanvraag in te dienen en specifieke vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen in Utrecht

De kosten en opbrengsten van zonnepanelen in Utrecht zijn sterk afhankelijk van een tal bepalende factoren. We zetten even enkele van deze factoren op een rijtje:

  • De geografische locatie (oosten of westen) waar je wil plaatsen
  • De manier hoe de wind onder je panelen kan waaien
  • Het type zonnepaneel wat je voorkeur heeft (mono, poly of anders)
  • De kwantiteit zonnepanelen
  • +-
  • Het jaargetijde
  • De deugdelijkheid/kosten verhouding (icm opbrengst)

De prijs van de gewenste zonnepanelen zijn uiteraard ondergeschikt van je budget, merk en soort zonnepanelen. Wil je aanvullende concrete antwoorden over de opbrengst die jij kunt hebben met jouw zonnepanelen? Bekijk vandaag nog jouw opbrengst met zonnepanelen!

De kosten van zonnepanelen kunnen sterk uiteenlopen. Waarom dat zo is én welke zonnepanelen bij jou passen vind je terug op deze pagina.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Utrecht?

Bereken het

Bereken de kosten en vervolgens wat zonnepanelen jou kunnen opbrengen in regio Utrecht, en ontdek hoe snel je jouw investering eruit hebt.

Solar in Utrecht – een top investering

Zonnepanelen in Utrecht is de meest duurzame investering welke je kunt bewerkstelligen. Je ziet het waarschijnlijk bij veel meer woningen in je wijk en anders is het absoluut de moeite waard om trendsetter te zijn. Voor zoals met veel dingen zo is, is goedkoop dan ook duurkoop. Zo ook met zonnepanelen. Je hebt gelukkig de keuze uit vele partijen met de passende expertise voor het kopen en installeren van zonnepanelen. Laat je informeren over belasting en subsidies en over het optimaliseren van je rendement. En dan kun je met zonnepanelen in Utrecht eigenlijk de plank niet misslaan.

Zonnepanelen Utrecht – een groene beslissing

Hoe werkt een zonnepaneel werkelijk? Het opwekken van zonne-energie begint bij de natuurlijke inspiratiebron: de zon! Zonnepanelen (ook wel “PV panelen” genoemd) worden gebruikt om het daglicht van de zon, dat bestaat uit energiedeeltjes die “fotonen” worden genoemd, om te genereren in stroom. Via een omvormer kan deze elektriciteit geconverteerd worden naar stroom voor in huis of in jouw organisatie.

Er zijn meerdere soorten zonnepanelen die je kunt vergelijken. Heb je dit voltooid kun je nadien ook nog aanbieders vergelijken met elkaar vanwege een scherpe prijs. Via de gemeente kun je informeren of je wellicht in aanmerking komt voor een subsidie. Heb je eraan gedacht dat je mogelijk de belasting terug kunt ontvangen? Als je deze zaken uit hebt gezocht ben je er compleet klaar voor om jouw zonnepanelen te laten installeren!

Hulp nodig bij solar?

Customer Succes manager Marlies Versteegh Marlies Versteegh
Customer Succes manager bij vergelijksolar.nl
Customer experience94%
Propositiemanagement90%
Communicatie97%
ik help je graag

Veelgestelde vragen over solar uit

Utrecht

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Plaats jij jouw aanvraag bij Vergelijksolar voor de middag, dan ben je meestal diezelfde dag nog in contact met zonnepaneel installateurs uit Utrecht. Als je een aanvraag indient in de late uurtjes dan wordt er de volgende dag snel contact met je opgenomen.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit regio Utrecht die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

zonnepanelen in Utrecht

Na een jaar nog geen berouw!

18 juli 2024

Ben nu een jaar lang geholpen aan solar panelen door een installateur via Vergelijksolar en heb nog geen moment berouw gehad van mijn belegging. Zo fijn om zonne energie op te wekken.

- Eva de Leeuw

Domweg top

10 juli 2024

Alles in klasse en vlot geregeld. gewoon prima.

- Sander Bos

Een betrouwbaar advies is goud waard

4 juli 2024

Naar volle tevredenheid de zonnepanelen laten aanleggen.

- Maurice Mol

Absoluut aan te raden om te vergelijken

27 juni 2024

Ik had vooraf bij verschillende experts al offertes aangevraagd maar daar kwamen wat chinese merken en hele afwijkende kosten uit.
De aanvraag via Vergelijksolar leverde wel plausibelere prijzen uit. Vergelijken kan daarom oprecht uit. Daarna was de afspraak tot installatie zo vervaardigd en inmiddels bezitten we 4 mooie zonnepanelen op ons dak.
De gekoppelde app laat mooi zien wat ze opwekken.

- Simone Veenstra

Zeer content over traject

22 juni 2024

Daar we een reeks grote gebouwen wilde verduurzamen waren we zoekende naar echte expertise.
En niet geheel onbelangrijk, met een nette prijs. Gelukkig hadden we via Vergelijksolar vlot de offertes in huis.
Een deskundige gesproken die ervaring had in onze branche en met flinke aantallen zonnepanelen. Verheugd met de gang van zaken.

- Adriaan de Jong

Binnen vier weken had ik zonnepanelen op mijn dak

14 juni 2024

Onwijs geholpen. Soepel en met duidelijk veel deskundigheid is het traject van offerte tot installatie gedaan. Binnen afzienbare tijd was er al een installatie afspraak.

- Rogier Visser

Zeer bekwaam

7 juni 2024

Sinds het eerste contact na de offertes was het helder, we hadden met iemand te maken die dit vaker had volbracht. Erg vergenoegd met het project zo.

- Eva van de Velden

Vergelijken is echt verstandig!

30 mei 2024

Door het aanvragen van de offertes waren we vlot in contact met de mensen die zonnepanelen leveren. We kregen zelfs advies over de subsidies wat erg welkom was.
Na dat gereed te hebben was onze investering totaal besloten, het was nog aantrekkelijker om zonnepanelen te laten installeren. Het kan dus echt uit om te vergelijken.

- Jacoba van den Broek

Begeleiding van het hele traject

22 mei 2024

We zijn verbaasd over hoe compleet we zijn geholpen. We dachten toch dat het een langdurig en complex iets zou zijn. De prijs was zo overeenkomen en was keurig. Ook kregen we nog advies om de belasting terug te ontvangen en subsidies aan te vragen. Los hiervan waren de monteurs ook erg leerzaam en beleefd. Ook hielpen ze meedenken in de plaatsing op locatie en met de app om het verbruik te bekijken. Kortom tevreden!

- Saskia Hofman

Uitgelichte installateurs uit Utrecht

Econovum

Wittevrouwensingel 73
3572 CD Utrecht
Nederland

06 21501264
http://www.econovum.nl/

Volopzon

Vlampijpstraat 86
3435 AR Utrecht
Nederland

06 16840209
http://www.volopzon.nl/

U-zon

Mr. Tripkade 37
3571 SV Utrecht
Nederland

030 273 2731
http://www.u-zon.nl/