Zonnepanelen vergelijken

Snel verschillende zonnepanelen vergelijken die bij je situatie passen

✓ Lokale installateurs
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Bereken eenvoudig de beste zonnepanelen op basis van je wensen
Vul de rekentool in en wij introduceren jou vrijblijvend aan installateurs van zonnepanelen die het beste bij je past. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Hiermee beantwoorden wij al jouw vragen over zonnepanelen vergelijken.

Bereken uw investering & terugverdientijd


4,200

Aantal zonnepanelen nodig: 0

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

erg snel

27 mei 2024

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een betrokken deskundige vond via vergelijksolar.nl. Fijn dicht in de buurt, fijn persoonlijk contact en een eerlijke prijs.

- Nicolaas van de Veen

Zelfs na een jaar nog zo blij met mijn panelen

23 mei 2024

Het was de investering zeker waard, ook nu na een jaar nog! Zo goed om duurzame elektriciteit op te wekken.

- Tim Martens

Goed contact

13 mei 2024

Na de offerte had ik nog enkele vragen. Deze werden zeer snel en professioneel beantwoord. Supertevreden over de communicatie met dit bedrijf! Ook de juiste persoon gevonden.

- Petrus Brouwer

Na een jaar nog geen enkel spijt!

10 mei 2024

Het was de investering absoluut waard, zelfs nu na een jaar nog! Helemaal fantastisch om zelfstandig te zijn.

- Thijs van de Pol

Buitengewoon voldaan over traject

4 mei 2024

Daar we een hoeveelheid grote panden wilde verduurzamen waren we zoekende naar echte expertise.
En niet geheel onbelangrijk, met een mooie prijs. Gelukkig hadden we via Vergelijksolar gauw de offertes in huis.
Een specialist gesproken die ervaring had in onze branche en met grote aantallen zonnepanelen. Tevreden met de gang van zaken.

- Adrianus Bosman

Eigen energieleverancier spelen

26 april 2024

Stiekem wilde ik dit al zeer lang, niet meer (echt) afhankelijk zijn van mijn energieleverancier. Door solar panelen! Vergelijksolar heeft daarbij geholpen! Oh en het advies van subsidie vragen was geweldig verstandig. Grandioos.

- Claudia van de Berg

Besparen op elektriciteit gaat prima

18 april 2024

Het traject liep soepel (van aanbod tot plaatsen). Het opwekken van solar energie gaat prima.

- Daniëlle van der Horst

Super service

12 april 2024

We zijn blij met de installatie, prijs en hadden na de offertes vlot bericht.

- Tim Huisman

Nauwlettend de juiste installateur gevonden!

24 maart 2024

Binnen enkele minuten had ik meteen de geschikte installateur gevonden! Juiste prijs en een specialist! Prima!

- Tessa Schipper

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 132 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

Alle mogelijke soorten zonnepanelen vergelijken

Je bent geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen bij jou thuis of op het dak van je bedrijf? Dan ben je op de juiste plaats terecht gekomen. Omdat je niet onnodig veel geld kwijt wilt zijn, doe je er verstandig aan om zonnepanelen te vergelijken.

Zonnepanelen vergelijken is dé manier om ervoor te zorgen dat je je geld optimaal investeert in zonnepanelen die gaan zorgen voor een geweldig rendement, een lagere energierekening en dat tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

Zonnepanelen vergelijken via Vergelijksolar doe je eenvoudig, vrijblijvend en snel. Je vraagt simpelweg 3 bij ons op, wij brengen je gratis in contact met deskundige specialisten op het gebied van zonnepanelen.

Deze specialisten kijken graag mee naar jouw specifieke situatie en kunnen je alles vertellen over de verschillende soorten zonnepanelen, het rendement, de plaatsing, subsidieregelingen en alles wat je maar wilt weten over zonnepanelen vergelijken.

Alvast behoefte aan wat meer informatie? Lees dan gerust even door! Wij vertellen je alles wat je maar wilt weten over het vergelijken van zonnepanelen.

Zonnepanelen vergelijken? Vraag het aan de specialist!

zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken – alles wat je moet weten

Als het aankomt op het vergelijken van zonnepanalen zijn er een hoop stappen die je moet volgen. Dit kan natuurlijk en beetje overweldigend zijn. gelukkig zijn wij er voor je om het wat makkelijker te maken. Je vraagt je natuurlijk af wat er komt kijken bij de zonnepanelen vergelijken. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren op een rijtje gezet die een rol spelen bij het vergelijken van de zonnepanelen. Door dit rijtje goed door te nemen weet je precies waar je op moet letten bij het vergelijken van de zonnepanelen bij jou thuis:

  • Kwaliteit en vermogensgarantie

Wij raden je aan om altijd te kiezen voor een aanbieder die in staat is om een goede kwaliteit te leveren in combinatie met vermogensgarantie. Onder deze garantie verstaan we de belofte dat je ook echt een bepaald rendement zult halen met de zonnepanelen. Zoals je waarschijnlijk al wel weet zijn er meerdere soorten zonnepanelen die je kunt laten plaatsen bij jou op het dak. Zo is het mogelijk om te kiezen voor de monokristallen lijn met een kristal. Echter is het ook mogelijk om te kiezen voor de polykristallen variant. Deze leveren beiden een verschillend rendement, vandaar dat de vermogensgarantie erg belangrijk is.

  • De fabrikant van de panelen

De fabrikant speelt een belangrijke rol bij het vergelijken van de zonnepanelen. Waarom is dit dan zo belangrijk? Sommige fabrikanten geven wel garantie op het vermogen, anderen geven dit weer niet. Het is mogelijk om de zonnepanelen te vergelijken op basis van het vermogen. Het vermogen van zonnepanelen wordt gekenmerkt in Wattpiek, dit is het maximum vermogen dat de zonnepanelen opwekken als de meest optimale omstandigheden van toepassing zijn.

  • Productgarantie kenmerken

Door de leverancier van de zonnepanelen zal er een onderscheid worden gemaakt tussen de garantieperiode van de omvormer en van de panelen zelf. Deze garantie zal altijd afhankelijk zijn van de soort panelen en van de aanbieder. Het is nog altijd zo dat je recht hebt op garantie als er sprake is van bepaalde gebreken aan het materiaal. Echter geldt deze garantie ook als de zonnepanelen niet goed zijn gemonteerd of als de afwerking niet naar behoren is. Dit heeft namelijk als gevolg dat de zonnepanelen niet goed werken, met als gevolg dat je de garantie kunt aanspreken.

De bovenstaande zaken zijn echt het belangrijkste wanneer het aankomt op het vergelijken van de zonnepanelen. Door op deze zaken te letten ben je in staat om uit te komen bij de beste aanbieder voor jouw zonnepanelen. Het is nu eenmaal wel de bedoeling dat de zonnepanelen aansluiten bij wat je zoekt. Krijg je later problemen dan kan je dit echt zorgen opleveren.

Denk aan het keurmerk/label

Belangrijk is om bij het vergelijken van de zonnepanelen even stil te staan bij het keurmerk. Er zijn meerdere keurmerken die terug te vinden zijn op de betreffende panelen. Over het algemeen is het CE-keurmerk het belangrijkste, deze is op de meeste zonnepanelen terug te vinden. Kijk echter ook of er een IEC-keurmerk en een TUV-keurmerk op te vinden is. Vaak kun je dit op de site van de betreffende aanbieder terugvinden. Deze informatie laat zien dat je te maken hebt met een aanbieder die de best mogelijke kwaliteit weet te leveren als het aankomt op de zonnepalen bij jou op het dak. Een bedrijf wat veel keurmerken heeft komt betrouwbaarder over dan een bedrijf dat dit niet heeft. Zoek bij het vergelijken van de bedrijven naar een aanbieder die is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Zonne Energie (SGZE). Ook dit is weer een extra garantie omtrent de kwaliteit van de aanbieder.

Vergelijken van de beste soorten zonnepanelen

Zoals we al even kort hebben aangestipt is er een verscheidenheid aan mogelijke soorten zonnepanelen te vinden om uit te kiezen. Deze verscheidenheid brengt met zich mee dat je goed moet kijken naar wat je wilt. Als je een zo hoog mogelijk rendement wilt nastreven zul je moeten kiezen voor de zonnecellen die zijn voorzien van een monokristal. Deze cellen hebben maar een enkel kristal, hierdoor ligt het rendement hoger dan bij de andere soorten panelen. Hier staat uiteraard wel tegenover dat de prijzen voor deze soorten zonnepanelen hoger liggen dan bij de andere soorten. Als alternatief is het ook mogelijk om te kiezen voor de zonnecellen met een polykristal. Deze hebben meerdere kristallen en hebben dus een iets lager rendement. Deze soort zonnepanelen zijn echter wel een stuk goedkoper dan de andere soorten zonnepanelen, dit is dus een afweging die je zult moeten maken bij het vergelijken van zonnepanelen. We zetten even een aantal verschillende soorten panelen op een rij.

 

De prijzen per soort

Soort paneelPrijzen Voordeel
Monokristal panelen€ 680 per paneelHoogste rendement, geschikt voor de beperkte oppervlakte.
Polykristal panelen€ 580 per paneelBeste prijs/kwaliteit-verhouding. Geschikt voor grotere oppervlakte.
Amorfe panelen€ 380 per paneelFlexibel aan te brengen op kromme oppervlakten, goedkope keuze.
Glas in glas panelen€ 1000 per paneelBrandveilig, lange levensduur en zeer goed bestand tegen slechte weersomstandigheden.

Afwijkend vermogen zonnepanelen

Wat voor velen nieuwe informatie is, is dat het mogelijk is dat de zonnepanelen die je kiest een afwijkend vermogen hebben. We spreken hier van de situatie dat een of meer panelen een lager vermogen hebben dan de andere panelen uit dezelfde serie. Vaak wordt er aangegeven hoeveel procent een bepaald soort paneel kan afwijken. Het is overigens ook mogelijk dat het paneel afwijkt aan de hand van de hoeveelheid zonlicht. Dit is bijvoorbeeld aan de orde als je wat minder ruimte hebt op het dak. Als de temperaturen omhoog gaan zal een zonnepaneel minder rendement opleveren dan met koudere temperaturen. Het draait namelijk allemaal om de hoeveelheid zonlicht die op de cellen valt.

Vergeet de subsidie niet – niet blind staren op de prijs

Soms kan het zijn dat je na het ontvangen van de offerte denkt dat je alsnog veel te veel geld kwijt bent voor de plaatsing van de zonnepanelen. Echter raden wij je aan om niet te veel te kijken naar de prijs. Hoeveel het van belang is dat je uitkomt bij de aanbieder die een zo goed mogelijke kwaliteit weet te leveren voor een zo laag mogelijke prijs is het niet zo dat een prijs ook echt altijd te hoog is om te betalen. Wat bedoelen we hier precies mee? Vaak is het mogelijk om via de overheid een subsidie te krijgen voor het plaatsen van de zonnepanelen bij jou op het dak. Door middel van deze subsidie ben je in staat om de kosten te verlagen en om zo alsnog de prijs te drukken. Dit wordt voornamelijk gedaan uit het oogpunt van duurzaamheid. Een subsidie kan aardig oplopen dus het is verstandig om hier goed naar te kijken, voordat je een offerte accepteert of afwijst.

zonnepaneel vergelijken

Kijken naar de details

Bij het vergelijken van aanbieders voor zonnepanelen spelen details allemaal een belangrijke rol bij het maken van de keuze. Een offerte is dan ook echt een must als je er achter wilt komen aan wat voor prijs je moet denken voor zowel de panelen zelf als voor de installeren van de betreffende panelen. Er zullen altijd bijkomende kosten zijn, waar je in eerste instantie niet aan zou hebben gedacht. Hier moet je bijvoorbeeld denken aan het onderhoud of aan de bekabeling. Al deze zaken zullen worden weergeven op de offerte zelf. Belangrijk is om dit altijd mee te nemen bij het vergelijken. Bij het vergelijken is het van belang om alleen te vergelijken als er inderdaad sprake is van een identiek zelfde soort offerte. Als er namelijk verschillen zitten tussen de werkzaamheden die er verricht moeten worden is het logisch dat er sprake is van een verschil in de prijs. Kwaliteit speelt natuurlijk een rol, maar belangrijk is om scherp te zijn op bedrijven die een veel te hoge prijs hanteren voor het aanleggen van de panelen bij jou thuis.

De beste merken zonnepanelen

Het kiezen van het juiste merk voor de zonnepanelen is zoals je al even hebt gezien erg belangrijk. Nu is het alleen wel zo dat er ontzettend veel soorten merken te vinden zijn. De meeste merken zijn afkomstig uit Azië, vaak China, om precies te zijn. Echter zijn er een ook paar merken die afkomstig zijn uit Amerika, dit zijn bijvoorbeeld de merken First en Amerisolar. Het merk Yingli heeft het hoogste rendement op dit moment, al scheelt dit niet veel met First Solar. Suntech staat op de derde plaats, Trina Solar op de vierde plaats en Canadian Solar sluit de top 5. Met een van deze merken weet je dus zeker dat je te maken hebt met een merk zonnepanelen wat prima in staat is om een goede kwaliteit te leveren voor de zonnepanelen voor bij jou thuis. De bekendere merken hebben vaak een uitstekende kwaliteit, echter zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen te vinden. Het is dan ook erg belangrijk om je te laten informeren of dat je zelf onderzoek uitvoert.

Onderzoek van de consumentenbond

Een tijdje geleden heeft de Consumentenbond een grootschalig onderzoek gehouden naar de zonnepanelen die je op dit moment kunt vinden. De controleurs kregen toegang tot veertien fabrieken en daar is volgens de Consumentenbond steeds meer controle op kwaliteit van zonnepanelen. Nagenoeg ieder merk heeft een positief advies gekregen van deze controleurs. Echter waren er wel een paar fabrieken die geen toestemming gaven voor een controle. Het ging hier om Hanergy (IKEA), Rec Solar, Tria Solar en Yingli. Het feit dat de zonnepanelen voornamelijk uit China komen doet volgens de consumentenbond geen afbreuk aan de kwaliteit: “Europese paneelfabrikanten gebruiken vaak ook Chinese zonnecellen in hun productie, en Chinese fabrikanten gebruiken zelf Europese machines”, aldus de Consumentenbond. Dit houdt dus nog steeds in dat dit prima keuzes zijn om voor te kiezen. De Consumentenbond heeft ook de eigen productie gecontroleerd, dit is JA Solar. Bij Zonnecollectief kun je namelijk collectief aan panelen komen, dit kan aardig wat geld kosten.

Offerte voor zonnepanelen

Zonnepanelen vergelijken is nog eenvoudiger geworden door middel van onze offerte mogelijkheid. Door een offerte aan te vragen kun je in een oogopslag zien welke prijs je moet betalen voor het plaatsen van de zonnepanelen bij jou op het dak. Dit maakt het mogelijk om te zien of de prijs binnen je budget valt of dat je toch naar een andere aanbieder wilt zoeken. Wij raden je echt aan om hier gebruik van te maken, een offerteaanvraag is de enige mogelijkheid om de beste kwaliteit zonnepanelen voor de laagst mogelijke prijs te krijgen die je maar kunt vinden!

Zonnepanelen vergelijken via verschillende installateurs? Vraag direct aan!

Veelgestelde vragen wanneer je de beste zonnepanelen wilt vergelijken

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Heel duurzaam! Wanneer je stroom opwekt via zonnepanelen gaat dit zonder restproduct (afval), zonder geluid en zonder uitstoot van Co2. Je maakt gebruik van 1 van de meest natuurlijke bronnen: De zon, zonder dat je zelf iets verbruikt tijdens de opwek. Ontvang nu snel ook een offerte om jouw steentje bij te dragen aan een beter milieu.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!