Zonnepanelen Groningen

Ben jij op zoek naar een professional voor jouw solar installatie in Groningen?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar zonnepanelen Groningen verbonden wordt aan een expert die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle zonnepanelen installateurs uit Groningen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Solar Groningen gezocht?

Een installateur uit Groningen vinden

Zonnepanelen Groningen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 120 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

zonnepanelen solar vergelijken

Vergelijken van solar installatie prijzen in Groningen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Groningen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Garnwerd, Garmerwolde en Sint Annen bijvoorbeeld ook geholpen aan een zonnepaneel installateur.

Spring direct naar:

Waarom solar Groningen

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je wilt investeren in een zonnepaneel; oftewel solar Groningen. We zetten ze voor je op een rijtje:

 • je wilt geld besparen
 • het is duurzaam
 • een verminderde Co2 uitstoot
 • zonnepanelen renderen tegenwoordig aanzienlijker dan eens tevoren
 • een pand met zonnepanelen wordt standaard meer waard
 • je hebt wellicht aanspraak op subsidie
 • mogelijkheid tot btw belasting teruggave op aankoop en aanleg

Kortom; het tijdstip om je te verdiepen in solar energie. Laat ons je assisteren middels advies en toelichting over alles wat er komt kijken bij de aanschaf van solar Groningen. Je staat namelijk op het punt je persoonlijke energieleverancier te worden, een bijzonder toekomstgerichte en ecologische investering. Omdat deze belegging voor langere termijn is, doe je er verstandig aan om je te verdiepen in zonnepanelen en wat er nu feitelijk bij komt kijken.

Er zijn talloze soorten zonnepanelen, manieren van installatie en andere zaken om rekening mee te houden, zoals belasting en subsidie. Bij Vergelijksolar lees je meer over allerlei soorten solar in Groningen en alles over de tariefstelling die hierbij komen kijken, voor een ideale keuze. Logischerwijs krijg je bovendien de mogelijkheid om vrijblijvend direct een aantal offertes aan te vragen, zodat je kunt vergelijken.

Op deze wijze krijg je de voornaamste prijsstelling om zo nog flinker te besparen op je energienota!

Zonnepanelen kopen Groningen

Twijfel je nog over het nut van het aankopen van zonnepanelen in Groningen? Het regent namelijk erg vaak bij ons Groningen? Niets is minder waar! Met name omdat we te maken hebben met de wisseling in het weer zijn we als land uitermate juist voor zonnepanelen. Gemiddeld we in Groningen 1600 zonne-uren. 1600 uur aan winst te maken dus met zonnepanelen! Zonnepanelen nemen ook licht en warmte op tijdens grijs weer, al is de uitkomst natuurlijk wel wat lager dan met mooier weer. Het zonlicht moet direct op de panelen kunnen vallen voor de meeste opbrengst. Kijk vooral ook even goed naar een aantal randzaken zoals: levensduur, garantie, de terugverdientijd en deugdelijkheid. Door op meer dingen dan enkel de aanschafprijs te letten kun je op lange termijn nog vaker meer bezuinigen.

Er komt enorm veel op je af wanneer je besluit over te gaan tot zonnepanelen kopen. Gelukkig ben je bij Vergelijksolar.nl aan het juiste adres voor informatie.

Zonnepanelen vergelijken voor jouw dak in Groningen

Vergelijk zonnepanelen op offerte

Klik op ‘Vergelijk zonnepanelen op offerte’ om drie offertes te krijgen van installateurs uit Groningen die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste zonnepanelen aankoop.

Zonne energie Groningen

Je kunt te maken krijgen met bepaalde subsidies of zelfs belasting teruggaves indien je besloten hebt om eigenhandig je energie op te wekken in Groningen. Je hoeft hier niet direct een specialist in te zijn, maar het helpt wanneer je weet welke heffingen je retour kunt vragen en welke onkosten je moet maken gedurende je onderzoek voor zonne energie Groningen.

Ook helpt het als je een leidraad van je jaarverbruik hebt wat je met je solar panelen wilt gaan opwekken. Denk na of je voor een volledige opwek van je energie verbruik wilt gaan of dat je een gedeelte van je huidige energie verbruik wilt gaat opwekken. Feit blijft namelijk dat je altijd later nog meer panelen zou kunnen neerleggen, al betaal je dan wel wederom installatie kosten uiteraard. Ook is het dan slim om te overdenken dat je mogelijk andere materialen waaronder de omvormer nodig hebt, omdat die op een zeker vermogen draait. Dit voorkomt toch dat je in de toekomst nog aanvullende kosten gaat maken.

Wat wel belangrijk is is dat je kiest voor een ontwerp wat past bij je behoeften, maar ook bij je mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan je dak, want niet elk dak is gepast om daar zonnepanelen op te leggen. Gelukkig zijn er veel andere opties in de regio van Groningen om via zonnepanelen energie op te wekken. Verder is het natuurlijk bepalend dat je met een organisatie in zee gaat die begrijpt wat je wilt bereiken en die met je meedenkt om je zonne energie zo optimaal mogelijk op te wekken.

Alle zonne energie installateurs uit Groningen

Bekijk ook solar energy installateurs uit

Zonnepanelen installateur Groningen

Niet voor iedereen zijn de voordelen van het laten plaatsen ten opzichte van het zelf installeren bekend. Wij raden het af om eigenhandig aan de slag te gaan, tenzij je enorm veel ervaring hebt met installatiewerkzaamheden. Het aanbrengen van solar panelen op jouw dak is immers een taak die net even wat anders is dan overige klussen. Wat zijn de redenen om een vakkundig bedrijf in te schakelen? Op de allereerste plaats is het een stuk veiliger. Specialisten weten hoe zij bij jou op het huis moeten klimmen en hoe er veilig gewerkt moet worden. Kies je ervoor om zelfstandig het dak op te gaan dan zal je te maken krijgen met aanzienlijk extra risico’s.

Tevens is een gespecialiseerd bedrijf in staat om een optimale bevestiging voor je zonnepanelen te realiseren. Hier wordt onder meerdere rekening gehouden met de ventilatieruimte. Vanwege een optimale installatie zul je profiteren van een zo groot mogelijk rendement. Tot slot scheelt het uitbesteden van de aanleg je zeer veel veel kopzorgen en tijd. Omdat de kosten voor installatie van solar panelen relatief meevallen, is dat dé keuze om te maken wanneer je overgaat tot het plaatsen van solar panelen op je huis. En zo liggen binnenkort de beste solar panelen uit de industrie ook op jouw dak geld op te leveren. Maak daarom de keuze voor geschikte zonnepanelen installateurs!

Vergelijk zonnepanelen installateurs uit Groningen

Vergelijk installateurs

Vergelijk gemakkelijk installateurs uit Groningen en vind zo de beste deal voor jouw dak. Vrijblijvende offertes, onafhankelijk en snel.

Groningen zonnepanelen laten installeren

Een goede voorbereiding is het halve werk om in Groningen zonnepanelen te laten aanbrengen. Met een begroting, een concept over de vormgeving van het ontwerp en wetende wat je wilt neerleggen ben je heel leuk op weg. Laat je in ieder geval vooral inspireren door anderen die een gelijksoortig project hebben laten verrichten. Zoals iemand in de nabijheid of een van je familieleden. Zo niet, kun je ook via internet de benodigde kennis en inspiratie opdoen. Vooral omdat solar panelen een almaar bekender begrip zijn geworden in de samenleving, zijn er veel vaker projecten verricht in de afgelopen tijd. En onthou goed: er is steevast begeleiding wanneer dat noodzakelijk is!

Wil je begeleiding van iemand die weet hoe je in Groningen zonnepanelen moet installeren? Dat kan wel veel helpen als je enigszins geringer technisch begaafd bent. Dan is het goed om wat onafhankelijk advies te krijgen van partijen die erin gespecialiseerd zijn. Wanneer je gratis en vrijblijvend een offerte aanvraagt, krijg je direct contact met meerdere partijen. Tip: Vergeet zo’n partij bovendien zeker niet te vragen naar voordelen op belastingen of regelingen op subsidies! Dan weet je zeker dat je optimaal voorbereid aan je karwei kunt beginnen!

Klaar voor zonne energie? Krijg dan vandaag nog je zonnepanelen offerte!

Ontvang drie vrijblijvende zonnepanelen offertes Groningen.

Nu 3 offertes uit Groningen vergelijken

Klik op de knop ‘Nu 3 offertes uit Groningen vergelijken’ om jouw aanvraag in te dienen en specifieke vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen uit Groningen

De prijs en opbrengsten van zonnepanelen in Groningen zijn fiks afhankelijk van een tal bepalende factoren. We zetten even enkele van deze factoren op een rijtje:

 • Het gebied (geografisch bekeken) waar je deze panelen wil aanleggen
 • De windrichting waarin je zonnepanelen geplaatst worden
 • Het type zonnepanelen (mono, poly, anders)
 • Het getal zonnepanelen
 • +-
 • Het seizoen
 • De kwaliteit van de zonnepanelen

De uitgaven van zonnepanelen zijn vooral afhankelijk van het segment waarin je ze aankoopt, het merk en het type panelen. Benieuwd naar de concrete opbrengsten die je persoonlijk zou kunnen voortbrengen met zonnepanelen? Bekijk dan vlug nog jouw opbrengst met zonnepanelen!

De kosten van zonnepanelen kunnen sterk uiteenlopen. Waarom dat zo is én welke zonnepanelen bij jou passen vind je terug op deze pagina.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Groningen?

Bereken het

Bereken de kosten en vervolgens wat zonnepanelen jou kunnen opbrengen in regio Groningen, en ontdek hoe snel je jouw investering eruit hebt.

Zonnepanelen uit Groningen – de juiste investering

Op zoek naar de meest duurzame investering in Groningen? Je ziet het hedendaags doorlopend meer de trend worden en zo niet, begin er eentje! Voor zoals met veel zaken zo is, is goedkoop dan ook duurkoop. Zo ook met zonnepanelen. Gelukkig bestaan er ook in Groningen voldoende professionele bedrijven die de deskundigheid hebben in het installeren van zonnepanelen. Het is raadzaam om je te laten inlichten over de mogelijkheden voor belasting teruggaaf en mogelijke subsidies. Wanneer je je goed laat inlichten kun je in Groningen met zonnepanelen een eersterangs investering doen.

Zonnepanelen Groningen – de voordelen

Hoe werkt een zonnepaneel echt? Zonne-energie begint uiteraard met de zon. Zonnepanelen functioneren door middel van zonnecellen die hitte absorberen en daardoor worden de electra deeltjes (fotonen) geactiveerd en omgezet in elektriciteit. Dit kan hierna worden gebruikt om elektrische ladingen van elektriciteit te voorzien.

Er zijn meerdere soorten zonnepanelen die je kunt vergelijken. Ook kun je meerdere leveranciers met elkaar vergelijken voor een mooi prijs! Via de gemeente kun je informeren of je misschien in aanmerking komt voor een subsidie. Wellicht kun je zelfs BTW terugvragen. Wanneer je dit hebt uitgezocht kun je samen met de deskundige op dit gebied het proces van de plaatsing van jouw zonnepanelen een afspraak plannen!

Hulp nodig bij solar?

Customer Succes manager Marlies Versteegh Marlies Versteegh
Customer Succes manager bij vergelijksolar.nl
Customer experience94%
Propositiemanagement90%
Communicatie97%
ik help je graag

Veelgestelde vragen over solar uit

Groningen

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Plaats jij jouw aanvraag bij Vergelijksolar voor de middag, dan ben je meestal diezelfde dag nog in contact met zonnepaneel installateurs uit Groningen. Als je een aanvraag indient in de late uurtjes dan wordt er de volgende dag snel contact met je opgenomen.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit regio Groningen die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

zonnepanelen in Groningen

Specialistisch werk geleverd met een net bedrag

25 september 2023

Gister had ik het er nog met mijn buurman over, ik ben erg content met hoe de installatie door de monteurs is afgelopen (en de prijs!). Zelfs toen het ging miezeren was hun humeur goed en in tegenstelling tot mijn ervaring met andere monteurs
waren deze communicatief ook vaardig.

- Nienke van de Velde

De kosten laag, ervaring hoog!

18 september 2023

In de eerste instantie was ik wat terughoudend over het aanvragen en vergelijken van de offertes maar dit bleek onnodig. Ik ben voorzien van prima advies door Vergelijksolar maar ook door de mensen van de offertes. Op basis van het gesprek de keuze gemaakt en ondanks dat ik me niet heb doen leiden door alleen de prijs heb ik niet het idee dat ik teveel heb betaald.
Nu tijd om terug te gaan verdienen!

- Jan Koster

20 panelen en tevreden

15 september 2023

Super service, gunstige plaatsing en ook nog eens erg keurig geplaatst. Daar we er 20 wilde waren we wat bezorgd over hoe dit neergelegd kon worden (en eruit zou zien) echter dit was overbodig. De expertise van Jan Peter was erg welkom.

- Joris Jansen

20 panelen en content

4 september 2023

Top georganiseerd de plaatsing en informatie verstrekking. Ook zijn de zonnepanelen netjes geplaatst. Omdat we er 20 wilde waren we wat bezorgd over hoe dit neergelegd kon worden (en eruit zou zien) maar dit was onnodig. De deskundigheid van Jan Peter was erg welkom.

- Marinus Bosman

Uiterst tevreden over traject

30 augustus 2023

Daar we een tal grote gebouwen wilde verduurzamen waren we zoekende naar echte expertise.
En niet geheel onbelangrijk, met een mooie prijs. Gelukkig hadden we via Vergelijksolar vlot de offertes in huis.
We ontvingen oa. een offerte van een zonnepanelen deskundige die al ervaring had met vastgoed organisaties en dat was
voor ons begrijpelijk een pluspunt. Verheugd met de gang van zaken.

- Dirk de Leeuw

Ook na een jaar nog zo gelukkig met mijn zonnepanelen

26 augustus 2023

Ben nu een jaar lang geholpen aan zonne energie door een installateur via Vergelijksolar en heb nog geen moment spijt gehad van mijn belegging. Absoluut geweldig om zelfvoorzienend te zijn.

- David Schouten

Bijna 25% besparing op energie

14 augustus 2023

Ik had het niet bedacht maar de calculatie die vooraf door het installatie bedrijf (door Gert) is gedaan valt in het echt nog beter uit.
Bij de calculatie kwam er een besparing van min of meer 20% uit. In de praktijk blijkt dit bijna 25% te zijn! Heel erg content met het resultaat!

- Bas Jonker

Een degelijk advies is goud waard

10 augustus 2023

Compleet tevreden over prijs, advies en installatie.

- Gerrit Maas

Vergelijken is weten!

28 juli 2023

We hebben tenslotte rap contact gehad met de leveranciers van zonnepanelen via Vergelijksolar. We kregen zelfs raad over de subsidies wat heel welkom was.
Na dat gedaan te hebben was onze investering volledig besloten, het was nog aantrekkelijker om zonnepanelen te laten installeren. Het kan dus echt uit om te vergelijken.

- Bart van de Berg

Uitgelichte installateurs uit Groningen

enie.nl

Leonard Springerlaan 17
9727 KB Groningen
Nederland

085 401 7000
http://www.enie.nl/

Green Profit

Stavangerweg 4131
9723 JC Groningen
Nederland

050 210 0130
http://green-profit.nl/

Elektrotechniek Groningen Kuilman B.V.

Grondzijl 21
9731 DG Groningen
Nederland

050 549 2528
http://www.kuilmanelektrotechniek.nl/