Hoeveel zonnepanelen mogen op 1 groep?

Hoeveel zonnepanelen mogen op 1 groep?
Auteur: vergelijksolar - 8 juli 2022 Hoeveel zonnepanelen mogen op 1 groep? van vergelijksolar.nl

Een veilige en vakkundige installatie van zonnepanelen is heel belangrijk. We raden dan ook aan om de installatie altijd door een professional te laten uitvoeren. Op Vergelijksolar vind je een solar expert die bij je past. Maar waarom is het zo belangrijk dat de installatie door een professional wordt uitgevoerd? En hoeveel zonnepanelen mogen er op 1 groep? In deze blog geven we meer informatie over de installatie van zonnepanelen.

Een juiste installatie van de zonnepanelen

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om zonnepanelen te laten installeren door een professional. Een elektricien sluit de omvormer van de zonnepanelen aan op een vrije groep in de kast. Dit doet hij om overbelasting te voorkomen. Je wilt natuurlijk het maximale rendement uit de zonnepanelen halen, op een veilige manier en zonder dat het schade toebrengt aan andere apparaten. Hoeveel zonnepanelen op 1 groep kunnen worden geïnstalleerd, is geheel afhankelijk van de zekering op de groep. Een professional kijkt dan ook altijd naar de beste mogelijkheid voor het installeren van de zonnepanelen. Om overbelasting te voorkomen is het belangrijk dat alles goed wordt aangesloten. Dit zorgt er ook voor dat de stroom van de zonnepanelen op een veilige manier kan worden gebruikt.

Maximaal vermogen zonnepanelen op aansluiting

Bij het aansluiten van zonnepanelen op een vrije groep, is het belangrijk om te kijken naar het ampèrage van de omvormer. Hier is het maximaal vermogen van zonnepanelen op de aansluiting dan ook afhankelijk van. In de technische specificaties van een omvormer kan worden teruggevonden hoeveel ampère de omvormer aan wisselstroom levert. Zolang de omvormer niet meer ampère levert aan het stroomnet dan de af gezekerde waarde, kan de vrije groep er nooit uit gaan. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar het aantal ampère dat de omvormer levert. Om het maximale vermogen van zonnepanelen op de aansluiting te berekenen, kan de volgende formule worden gebruikt: Vermogen = Spanning x Ampère.

Zonnepanelen via Vergelijksolar

Op de vraag: ‘Hoeveel zonnepanelen mogen er op 1 groep?’ is dus geen specifiek antwoord te geven. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Het is in ieder geval belangrijk om de installatie van zonnepanelen uit te laten voeren door een professional. Via Vergelijksolar vind je een uitgebreid overzicht van duurzame zonne-energie installateurs in jouw stad. Je kunt eenvoudig en razendsnel vergelijken om uiteindelijk de perfecte match te vinden. Je kunt via Vergelijksolar de volgende producten en diensten vergelijken: het kopen van zonnepanelen, de kosten/opbrengsten van zonnepanelen, zonnepanelen installateurs en zonnepanelen offertes. Wij opereren volledig onafhankelijk en laten jou een overzicht zien van de beste installateurs bij jou in de buurt.

Meer weten over zonnepanelen? Lees ook eens onze blog over zonnepanelen op het westen gericht, hoeveel zonnepanelen er nodig zijn voor een elektrische auto, wat zijn de beste zonnepanelen van 2022, hoeveel zonnepanelen heb ik nodig of het aarden van zonnepanelen.

Relevante artikelen

Hoeveel Ampere levert een zonnepaneel van 100 watt?
Hoeveel Ampere levert een zonnepaneel van 100 watt?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoeveel Ampere levert een zonnepaneel van 100 watt?"
Lees meer...
Hoe weet ik hoeveel zonnepanelen ik nodig heb?
Hoe weet ik hoeveel zonnepanelen ik nodig heb?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoe weet ik hoeveel zonnepanelen ik nodig heb?"
Lees meer...
Hoe vaak brand door zonnepanelen?
Hoe vaak brand door zonnepanelen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoe vaak brand door zonnepanelen?"
Lees meer...