Wat zijn de beste zonnepanelen van 2022?

Wat zijn de beste zonnepanelen van 2022?
Auteur: vergelijksolar - 20 mei 2022 Wat zijn de beste zonnepanelen van 2022? van vergelijksolar.nl

Of u nu op zoek bent naar zonnepanelen in Nijmegen, Rotterdam of Tilburgwij van Vergelijksolar helpen u graag bij het vinden van de beste zonnepanelen en de beste zonnepanelen installateurs. Zonnepanelen zijn immers een flinke investering. Het moet dan ook meteen een goede investering zijn. Hoe weet u nu welke zonnepanelen het beste zijn? Wij vertellen u graag waar u tijdens het kopen van zonnepanelen op moet letten en welke merken zonnepanelen het meest betrouwbaar en rendabel zijn.

Welke zonnepanelen zijn het beste?

Wanneer u op zoek gaat naar de beste zonnepanelen, dan moet u eerst weten aan welke kwaliteiten goede zonnepanelen moeten voldoen. Alleen op deze manier bent u namelijk in staat om antwoord te geven op de vraag ‘Wat zijn de beste zonnepanelen voor mijn dak?’. Dus bent u van plan om zonnepanelen te gaan kopen? Let er dan vooral op dat de zonnepanelen beschikken over:

 • Keurmerken en certificaten
  Als de zonnepanelen een keurmerk of certificaat hebben behaald, dan voldoen ze aan bepaalde voorwaarden voor een onafhankelijke inspectie. Een belangrijk keurmerk in Nederland is bijvoorbeeld het TÜV-keurmerk, die test of het vermelde vermogen ook daadwerkelijk klopt.
 • Een hoog vermogen
  De zonnepanelen met het hoogste vermogen kunnen jaarlijks de meeste elektriciteit opwekken.
 • Een hoog rendement
  Het rendement van een zonnepaneel is het percentage zonlicht dat wordt opgevangen en daadwerkelijk wordt omgezet in bruikbare elektriciteit. Dit rendement ligt meestal tussen de 14% en 19%.
 • Een goede zonnecel
  U kunt het beste gaan voor een merk zonnepaneel dat veel investeert in R&D en hun eigen zonnecellen produceert.
 • Een lage degradatie
  Het vermogen van het paneel dat vermeld staat op de verpakking wordt in de eerste jaren meestal wel behaald. In de jaren daarna neemt dit vermogen echter af. Dit wordt degradatie genoemd. Normaalgesproken bedraagt de degradatie zo’n 0,75% per jaar.
 • Lange periode garantie
  Goede zonnepanelen gaan een lange tijd mee. Ga daarom voor een betrouwbaar merk dat nog een lange tijd garantie biedt op de panelen.

Beste zonnepanelen 2022

Beste merken zonnepanelen in 2022

Uiteraard zijn de beste zonnepanelen voor uw specifieke situatie afhankelijk van uw specifieke wensen en verschillende factoren. We hebben wel al een overzicht gemaakt van drie goede kwaliteit zonnepanelen die een plekje verdienen bij de beste merken zonnepanelen in 2022.

 • LONGi Solar – Deze zonnepanelen hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en een uitstekende reputatie. Op het gebied van monokristallijn zonnepanelen is het merk momenteel wereldleider.
 • SunPower – Sunpower panelen zijn één van de allerbeste zonnepanelen van 2022. Ze hebben namelijk het hoogste rendement (tot 22,5%) en de laagste degradatie (slechts 0,25% per jaar). Ook biedt het merk maar liefst 25 jaar productgarantie en hebben de panelen een technische levensduur van wel 40 jaar.
 • HT Solar – Dit merk voldoet aan strenge kwaliteitsnormen en productiestandaarden. Bij deze zonnepanelen bent u verzekerd van een hoog vermogen, goed rendement en een Tier 1 producent.

Naast bovenstaande merken zijn er nog veel meer uitstekende keuzes zonnepanelen. Ga bij het kopen van zonnepanelen wel altijd na of de eerdergenoemde punten in orde zijn. Heeft u hier hulp bij nodig, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wilt u graag op een snelle manier uitrekenen welke zonnepanelen het beste zijn op basis van uw wensen? Vul dan de rekentool in op onze website. Meer weten over zonnepanelen op het westen, of het aarden van zonnepanelen verplicht is, zonnepanelen voor een elektrische auto of hoeveel zonnepanelen u nodig heeft? U leest er meer over in de blogs op onze website!

Relevante artikelen

Hoeveel windmolens heb je nodig om 1 kerncentrale te vervangen?
Hoeveel windmolens heb je nodig om 1 kerncentrale te vervangen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoeveel windmolens heb je nodig om 1 kerncentrale te vervangen?"
Lees meer...
Wat verandert er in 2022 voor zonnepanelen?
Wat verandert er in 2022 voor zonnepanelen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat verandert er in 2022 voor zonnepanelen?"
Lees meer...
Wat kosten 9 zonnepanelen inclusief installatie?
Wat kosten 9 zonnepanelen inclusief installatie?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat kosten 9 zonnepanelen inclusief installatie?"
Lees meer...