Dakpan zonnepanelen

Dakpan zonnepanelen op je dak? Bereken direct je prijs en terugverdientijd

✓ Lokale installateurs
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Bereken direct wat dakpan zonnepanelen jou gaan kosten en opleveren
Doorloop de stappen en krijg direct inzicht in de kosten en terugverdientijd voor een dakpan zonnepanelen installatie. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over dakpan zonnepanelen.

Bereken uw investering & terugverdientijd


4,200

Aantal zonnepanelen nodig: 0

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Een nette prijs en snel geinstalleerd

30 september 2023

11 panelen besteld na de offertes en zijn gelukkig over de snelheid en kosten. Zullen zeker in de toekomst weer
hiernaar terug gaan.

- Janneke Dijkstra

Gespecialiseerd werk geleverd met een net bedrag

18 september 2023

Toevallig vertelde ik gisteren nog aan mijn collega hoe gelukkig ik was met het werk (maar ook de kosten, niet onbelangrijk!)
van de monteurs. Zelfs toen het ging regenen was hun stemming goed en in tegenstelling tot mijn ervaring met andere monteurs
waren deze communicatief ook kundig.

- Martijn van den Broek

Gewoon top

11 september 2023

Alles in orde en vlot geregeld. gewoon prima.

- Jelle van der Meulen

Eindelijk een fijne site

8 september 2023

Na een zoektocht eindigde ik op deze website. Een offerte aanvragen kan geen kwaad dacht ik. Ik ben erg tevreden over de ontvangen offerte!

- Elisabeth van Dijk

De informatie verstrekking en begeleiding was geweldig

2 september 2023

Mijn kennis over zonnepanelen was erg gering. Na het lezen van deze site toch maar offertes
aangevraagd en toen durfde ik het wel aan. Bij de installatie waren de monteurs erg hartelijk en hielpen me zelfs met de app om mijn energie te bekijken.
Dikke 10 voor deze kerels.

- Bastiaan Veenstra

Iets meer betaald, top service

24 augustus 2023

Mijn bedrijf moest door kunnen draaien tijdens het installeren. Dit ook doorgegeven bij het contact na de offertes en dit was geen complicatie, er werd zelfs met ons meegedacht. We hebben niet gekozen voor de goedkoopste daar het
proces voor ons belangrijker was en we een gepast advies kregen. Uitermate blij mee.

- Lisette Timmermans

Kosten en ervaring was goed!

14 augustus 2023

Oprecht gezegd was ik tamelijk sceptisch over een vergelijking aanvraag van offertes maar ik ben oprecht goed geïnformeerd eerst door de site en bijkomend door de
experts. Op basis van het gesprek de keuze gemaakt en ondanks dat ik me niet heb laten leiden door alleen de kosten heb ik niet het idee dat ik teveel heb betaald.
Nu tijd om terug te gaan verdienen!

- Richard van de Brink

Het oog wil ook wat

9 augustus 2023

Ergens was ik angstig dat het afschuwelijk zou zijn, zonne panelen op mijn dak maar niets is minder waar. Het staat best sjiek.

- Elisabeth Janssen

Een degelijk advies is goud waard

30 juli 2023

Naar volle tevredenheid de zonnepanelen laten plaatsen.

- Sebastiaan van der Horst

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 36 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

Dakpan zonnepanelen kopen

Je wilt verduurzamen en bent benieuwd naar meer informatie over dakpan zonnepanelen. Er gaat een wereld voor je open want er valt veel te leren en uit te zoeken wanneer je zonnepanelen wil kopen.

Op deze site zetten we een aantal zaken voor je op een rij. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wat kosten dakpan zonnepanelen?
 • Hoe werken dakpan zonnepanelen?
 • Wat brengen dakpan zonnepanelen op?
 • Hoe kun je (of laat je) zonnepanelen installeren?
 • Welke zonnepanelen zijn er eigenlijk?

Wil je een zonnepaneel kopen? Dan kun je stellen dat voorziet in je eigen elektriciteitslevering. Omdat tegenwoordig het gemiddelde zonnepaneel betaalbaar is geworden en wat daarnaast kwalitatief uitstekend kan opwekken, levert in de regel een zonnepaneel ook aan rendement best wat op. Ideaal moment dus om je te verdiepen in het kopen van zonnepanelen. De gemiddelde levensduur van een zonnepaneel is ongeveer 25 jaar. Daarmee stellen de meeste leveranciers nu dat je binnen ongeveer 8 jaar (afhankelijk van het betreffende paneel natuurlijk, kijk voor meer informatie op: Opbrengst zonnepanelen )

 

zonne energie kopen

Prijsopbouw zonnepanelen

Ben je benieuwd naar wat meer detailinformatie over de gemiddelde kosten? Kijk dan eens op onze pagina over kosten zonnepanelen.

PanelenDe gemiddelde kostenBesparing per jaar
1 persoon8€ 3.300 – € 4.000€ 400,-
2 personen14€ 5.000 – € 6.200€ 700,-
4 personen18€ 6.200 – € 7.800€ 900.-
6 personen20€ 7.200 – € 8.600€ 1.100.-

De prijs van dakpan zonnepanelen

Laten we eerst beginnen met de belangrijkste component: de prijs. Ook al kan het gevoelsmatig uit om voor goedkope(re) panelen te gaan, geld in het geval van zonnepanelen absoluut de term ‘goedkoop is duurkoop’. Zowel het rendement als de levensduur van de kwalitatief betere panelen is dermate verschillend van goedkopere panelen, dat je hier niet op wilt besparen.

In de tabel zie je namelijk terug dat de installatiekosten van je projectprijs maar zo’n 30% uitmaken en dat de rest van deze kosten zijn opgebouwd uit de zonnepanelen die je aanschaft. Zorg er dan ook vooral voor dat de panelen die je aanschaft een lange tijd mee kunnen en kwalitatief dermate goed zijn, zodat je snel een optimaal rendement behaalt. Zowel qua stroom als qua kostenbesparing en terugverdienperiode.

Zonnepanelen aanschaffen? Dan wil je natuurlijk wel weten waar je qua kosten een beetje aan moet denken. We hebben een globaal overzicht voor je opgemaakt, zodat je wat inzicht krijgt. Hou er wel rekening mee dat deze tabel op basis van gemiddelden is en dat jouw persoonlijke situatie daar vanaf kan wijken. Wel zie je dat je zonnepanelen relatief snel terug kunt verdienen. Hiervoor staat gemiddeld een periode van 8 tot 10 jaar.

Tip: Neem contact op met jouw gemeente. Er bestaan subsidies waar je mogelijk gebruik van kunt maken.

Je budget

Niet geheel onbelangrijk bij je berekeningen: je budget! Of je nu tien, honderd of duizend panelen wil plaatsen, het moet uiteraard allemaal wel in je kostenplaatje passen. Wanneer de wens en mogelijkheid sterk uit elkaar ligt, is het wel belangrijk om te weten hoeveel geld je bereid bent om te investeren en hoe je dit geld dan zo optimaal mogelijk kunt inzetten. Hou er in je berekeningen rekening mee dat zonnepanelen altijd verkocht worden op basis van een maximaal piekvermogen, de Wattpiek, oftewel “Wp”. Dit maximale vermogen wordt alleen opgeleverd in de ideale omstandigheden. Doorgaans reken je daarom met een factor van 0,88, waardoor 1 WP dus overeenkomt met 0,88 Watt.

De gemiddelde kosten van zonnepanelen zijn zo’n € 1,80 per Wp. Omgerekend kost 1 Watt (door de factor) dus zo’n € 2,05. Vermenigvuldig dit met je jaarverbruik en je hebt direct een globale inschatting van je eenmalige kosten. Bijvoorbeeld: Jaarverbruik van 3.000 kWh x € 2,05 = € 6.150,-

Meer informatie over budgettering en kosten? Dit vind je op onze pagina over de kosten zonnepanelen.

zonnepaneel kopen

Tips en meest gemaakte fouten

Wanneer je besluit om zonnepanelen op een schuin dak te plaatsen, kun je van tevoren rekening houden met een aantal belangrijke zaken. We zetten wat tips en meest gemaakte fouten voor je op een rij!

 

Tips bij het kopen van zonnepanelen schuin dak

 1. Als je zonnepanelen koopt dan dien je vanaf nu ook belasting te betalen. Gelukkig kun je de btw op de aankoop en installatie terugvragen (wel enkele voorwaarden). Informeer hier dus van tevoren naar!
 2. Er is weliswaar geen landelijke subsidie meer op zonnepanelen. Maar er zijn altijd wel lokale subsidies te vinden. Op de energiesubsidiewijzer.nl vind je een actueel overzicht.
 3. De prijzen van zonnepanelen zijn flink gedaald en de aankoop is ook snel terug te verdienen (binnen 6 tot 9 jaar). Het is een goed moment om nu zonnepanelen te kopen.
 4. Zorg ervoor dat je altijd meerdere partijen met elkaar vergelijkt op prijs, aanbod en kwaliteit van de offertes. Op deze manier kun je tot wel 40 procent op je kosten besparen. Vraag daarom geheel vrijblijvend bij ons meerdere offertes aan van installateurs uit jouw regio!
 5. Denk eraan om een ventilatie ruimte te maken tussen de zonnepanelen, je dak en de omvormer. Alleen zo zorg je ervoor dat de panelen maximaal kunnen presteren.

Meest gemaakte fouten bij het kopen van zonnepanelen schuin dak

 1. Niet naar de gemeente gaan voordat je je zonnepanelen aanschaft
 2. Niet de juiste zonnepanelen kopen voor jouw situatie
 3. Niet gebruik maken van de ideale omstandigheden voor zonnepanelen
 4. Niet kijken naar de subsidiemogelijkheden
 5. Niet aanmelden als ondernemer bij de Belastingdienst
 6. Geen grondig marktonderzoek doen
 7. Geen offertes (+ prijzen) vergelijken

Ontvang direct vrijblijvende offertes om zonnepanelen te kopen

Veelgestelde vragen over dakpan zonnepanelen

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Heel duurzaam! Wanneer je stroom opwekt via zonnepanelen gaat dit zonder restproduct (afval), zonder geluid en zonder uitstoot van Co2. Je maakt gebruik van 1 van de meest natuurlijke bronnen: De zon, zonder dat je zelf iets verbruikt tijdens de opwek. Ontvang nu snel ook een offerte om jouw steentje bij te dragen aan een beter milieu.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!