Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische auto?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische auto?
Auteur: vergelijksolar - 3 juni 2022 Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische auto? van vergelijksolar.nl

Elektrische auto’s worden met de dag populairder. Naast het feit dat ze natuurlijk niet op benzine rijden, is het beter voor het milieu om een auto door middel van stroom op te laden. Hierbij wordt de uitstoot van de auto aanzienlijk verlaagd. Natuurlijk kost het opladen van uw auto wel aardig wat energie. Mocht u nu een laadpaal thuis hebben staan, waardoor dus de energie rekening voor uw kosten komt? Dan zijn zonnepanelen niet alleen nog een groenere manier van energie, maar zonnepanelen kunnen er ook voor zorgen dat uw elektrische auto volledig wordt opgeladen. Benieuwd naar het groeiende energieverbruik met uw zonnepanelen, wanneer u uw elektrische auto thuis oplaadt? Lees dan verder.

Zonnepanelen voor een elektrische auto

Zoals we weten zijn zonnepanelen niet alleen een trend, maar ze zijn ondertussen ook cruciaal voor het ecologisch verantwoord maken van onze wereld. Mocht u dus én een elektrische auto rijden én ook nog eens gebruik maken van zonnepanelen dan kan het opwekken van energie eigenlijk niet duurzamer en goedkoper. Zonnepanelen zorgen voor energie door middel van de zon. Zonnepanelen zullen in eerste instantie een investering zijn, maar zullen op de lange termijn zeker een goede aankoop zijn. Gemeentes zijn vaak ook blij met huishoudens die gebruik maken van zonnepanelen. Het kan dus zomaar zijn dat u gecompenseerd wordt voor het hebben van zonnepanelen.

hoeveel zonnepanelen auto

Laadpaal

Het aanschaffen van een laadpaal kan een dure investering zijn, maar wanneer het op het opwekken van betere energie aankomt, is het zeker de moeite waard. U moet wel uitkijken met het uitzoeken van de paal. De paal kan in het beste geval gewoon op uw grond geplaatst worden. Sommige gemeentes helpen u bij het wegstoppen van de kabels, maar voor andere gemeentes is dit geen optie. U zou dus zomaar aansprakelijk gesteld kunnen worden, wanneer iemand valt door de kabels van uw laadpaal. U moet dus goed uitzoeken of uw gemeente dit ondersteund of niet. Wanneer de gemeente het niet ondersteund, dan kan u altijd nog informatie halen bij het bedrijf die voor u de laadpaal komt installeren. Zij zullen u adviseren en waarschijnlijk helpen bij het wegwerken van de kabels.

Besparing

U zal waarschijnlijk versteld staan van de kosten die u kunt besparen met het hebben van een elektrische auto én zonnepanelen. Een elektrische auto verbruikt ongeveer 15kWh per 100 gerede kilometer. Uit onderzoek is gebleken dat een Nederlander gemiddeld 15.000 kilometer per jaar rijdt. Wat dus een som zou zijn van: 15.000 gedeeld door 100, keer de 15 kWh. Dat brengt ons vervolgens op een verbruik van 2250 kWh per jaar.

Mocht je inderdaad 15.000 kilometers per jaar rijden dan kan u rekening houden met elektriciteit kosten van minimaal €517,50 per jaar. Deze prijs staat los van uw andere energie kosten en is dus alleen berekend met de energie die uw elektrische auto nodig zou moeten hebben. U zou ten op zichten van een benzine auto zo’n €900 euro kunnen besparen. Dat is een aardige som geld.

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Acht zonnepanelen zullen de energiekosten en hoeveelheid kunnen dekken van het opladen van uw auto. Let er dus op dat u minimaal acht zonnepalen nodig heeft wanneer u een elektrische auto rijdt. De energie die u in huis zou willen gebruiken, zou dus door middel van andere zonnepanelen opgewerkt moeten worden. Houd hier rekening mee.

Meer weten over zonnepanelen in Amsterdam, Enschede, Rotterdam, Almere, Nijmegen en eigenlijk door heel Nederland? Bekijk onze website voor meer informatie!

Relevante artikelen

Wat is de reden dat de overheid subsidie geeft op het aanschaffen van zonnepanelen?
Wat is de reden dat de overheid subsidie geeft op het aanschaffen van zonnepanelen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is de reden dat de overheid subsidie geeft op het aanschaffen van zonnepanelen?"
Lees meer...
Is mijn dakconstructie geschikt voor zonnepanelen?
Is mijn dakconstructie geschikt voor zonnepanelen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Is mijn dakconstructie geschikt voor zonnepanelen?"
Lees meer...
Waarom nog zonnepanelen plaatsen?
Waarom nog zonnepanelen plaatsen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Waarom nog zonnepanelen plaatsen?"
Lees meer...