Hoeveel energie leveren 6 zonnepanelen op?

Hoeveel energie leveren 6 zonnepanelen op?
Auteur: Alles Over Solar - 3 oktober 2022 Hoeveel energie leveren 6 zonnepanelen op? van vergelijksolar.nl

Wat leveren 6 zonnepanelen op per dag?

Laten we uitgaan van een zonnepaneel met 360 Wp aan vermogen. Daaruit mag je 260 tot 327 kWh verwachten*, afhankelijk van verschillende factoren die we later zullen benoemen. Wanneer we dit delen door de 365 dagen die een jaar telt, kom je uit op een opbrengst van 712 Wh tot 895 Wh per dag.

Wat bespaar je met 6 zonnepanelen?

Een set van 6 zonnepanelen met een vermogen van 295 Wp zal gemiddeld leiden tot een besparing van ongeveer €400 per jaar (op basis van een besparing van 1.816 kWh). In dit voorbeeld bedraagt de terugverdientijd ongeveer 9 jaar.

Hoeveel energie wek je op met 6 zonnepanelen?

Een zonnepaneel van 390 Wattpiek levert per jaar ongeveer 332 kWh op*. Een huis met zes zonnepanelen wekt dus ongeveer 1.989 kWh per jaar op. Om dit in perspectief te plaatsen: een gezin met een kind verbruikt gemiddeld zo’n 3500 kWh per jaar. Ongeveer het dubbele van wat zes zonnepanelen opleveren dus.

Is 6 zonnepanelen genoeg?

Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar zo’n 3000 kWh aan stroom. Voor dit stroomverbruik heb je 10 gemiddelde zonnepanelen nodig. Maar dit is een gemiddelde van grote en kleine huishoudens. Ook de hoeveelheid apparaten, hoe zuinig deze zijn en of je elektrisch rijdt speelt een rol.

Hoeveel kWh wekt 1 zonnepaneel per dag op?

De instralingsfactor is in Nederland gemiddeld 85%, ofwel 0,85. Een zonnepaneel van 395 Wp zal dus: 395 * 0,85 = 336 kWh opleveren. En een zonnepaneel van 405 Wp zal dus: 405 * 0,85 = 344 kWh leveren. Een zonnepaneel van 395 Wp heeft een gemiddelde opbrengst van: 336/365 = 0,92 kWh per dag.

Wat levert een zonnepaneel op een bewolkte dag?

Om dezelfde reden kunnen zonnepanelen op bewolkte dagen toch elektriciteit produceren. Maar afhankelijk van de bewolking en de kwaliteit van de zonnepanelen, kan de efficiëntie dalen tot ergens tussen de 10 en 25 procent van de energieopbrengst op een zonnige dag.

Hoeveel leveren 7 zonnepanelen op?

Hoeveel kWh per Wp is afhankelijk van het aantal zonuren. In Nederland moet je de hoeveelheid Wattpiek met 0.85 vermenigvuldigen om het aantal kWh wat een paneel opwekt te achterhalen. Standaard zonnepanelen hebben een vermogen van rond de 370Wp. Een gemiddeld zonnepaneel wekt dus zo’n 315kWh op.

Wat levert een zonnepaneel op bij bewolking?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ook als het bewolkt is levert het licht stroom op. Ze wekken dus het hele jaar door stroom op.

Relevante artikelen

De voordelen van zwarte zonnepanelen
De voordelen van zwarte zonnepanelen
Op zoek naar zwarte zonnepanelen? Dit is het verschil tussen zwarte en blauwe panelen. Zwarte zonnepanelen offerte? Kies voor vergelijksolar.
Lees meer...
Heeft zonnepanelen onderhoud nodig?
Heeft zonnepanelen onderhoud nodig?
Krijg antwoord op vragen zoals "Heeft zonnepanelen onderhoud nodig?"
Lees meer...
Hoeveel zonnepanelen nodig voor 1 huishouden?
Hoeveel zonnepanelen nodig voor 1 huishouden?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoeveel zonnepanelen nodig voor 1 huishouden?"
Lees meer...