Wat kosten zonnepanelen uit China?

Wat kosten zonnepanelen uit China?
Auteur: Alles Over Solar - 4 oktober 2022 Wat kosten zonnepanelen uit China? van vergelijksolar.nl

Wat is beter Duitse of Chinese zonnepanelen?

Duitse of Chinese zonnepanelen In werkelijkheid zijn de verschillen in verwachte opbrengsten klein. Let daarom op een goede prijs en de betrouwbaarheid van de fabrikant. Duitse zonnepanelen zijn niet beter dan Chinese panelen: het land van productie is geen kwaliteitsgarantie.

Hoeveel zonnepanelen komen uit China?

China produceerde in 2020 400 gigawatt aan zonnepanelen. Europa en Noord-Amerika maakten samen maar 39 gigawatt, minder dan een tiende. 400 gigawatt, dat zijn ontzaglijk veel panelen. Bedenk maar: het grootste zonnepark van Nederland heeft 300.000 panelen en een vermogen van 120 megawatt.

Hoe goed is Hyundai zonnepanelen?

De PERC cellen zijn uitgevoerd in de ‘half cut’ uitvoering voor een zo hoog mogelijk rendement. Het zelfreinigende vermogen zorgt ervoor dat vermogensverlies door vuil en stof beperkt is. De zonnepanelen zijn TÜV en TIER 1 gecertifceerd en behoort qua kwaliteit tot de beste 2% in de markt.

Wat kosten 10 zonnepanelen met omvormer?

Een systeem van 10 zonnepanelen en 3.700 watt-piek kost ongeveer € 4.500 (na terugvraag btw). De panelen gaan zo’n 25 jaar mee en in die tijd wekken ze voor zo’n € 13.000 aan stroom op. De omvormer is na ongeveer 12 jaar aan vervanging toe. Bij een set van 10 panelen kost dat zo’n € 1.200.

Waarom Duitse zonnepanelen?

Vergeleken met Chinese zonnepanelen, zijn Duitse zonnepanelen over het algemeen van betere kwaliteit. Hierdoor ligt het rendement van de Duitse panelen ook hoger. Vergeleken met Chinese zonnepanelen zijn Duitse zonnepanelen wel een stukje duurder, je kan rekenen op een hogere aankoopprijs van zo’n 10%.

Wat zijn de beste Duitse zonnepanelen?

Een aantal Duitse zonnepanelen merken zijn Q Cells en SolarWorld. Deze fabrikanten hebben gemeen dat ze qua kwaliteit een stukje verder gaan dan veel Aziatische fabrikanten. U kiest met deze Duitse zonnepanelen voor de beste kwaliteit. Ondanks deze hoge kwaliteit hoeft de prijs niet veel hoger te liggen.

Waar moet je opletten als je zonnepanelen koopt?

Bij Feenstra kunt 3 complete zonnepanelen pakketten kopen. Deze pakketten verschillen onderling op basis van bijvoorbeeld rendement, opgewekte energie, gemiddelde opbrengst.

Welke zonnepanelen moet ik kiezen?

De juiste keuze zijn de panelen met de hoogste capaciteit per vierkante meter. Kies daarom een zonnepaneel met een hoge capaciteit, bijvoorbeeld 300 Wattpiek (WP) of hoger. De prijs van deze panelen zijn iets duurder, maar dan ben je wel in staat om toch nog circa 2.200 kWh per jaar op te wekken.

Relevante artikelen

Waarom minder opbrengst zonnepanelen?
Waarom minder opbrengst zonnepanelen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Waarom minder opbrengst zonnepanelen?"
Lees meer...
Welke grondstoffen zijn er nodig voor zonnepanelen?
Welke grondstoffen zijn er nodig voor zonnepanelen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Welke grondstoffen zijn er nodig voor zonnepanelen?"
Lees meer...
Heeft zonnepanelen onderhoud nodig?
Heeft zonnepanelen onderhoud nodig?
Krijg antwoord op vragen zoals "Heeft zonnepanelen onderhoud nodig?"
Lees meer...