Waar bespaar je het meeste gas mee?

Waar bespaar je het meeste gas mee?
Auteur: Alles Over Solar - 5 oktober 2022 Waar bespaar je het meeste gas mee? van vergelijksolar.nl

Wat verbruikt het meeste gas?

Ongeveer 80 procent van het gasverbruik gaat naar de verwarming. De overige 20 procent gaat naar warm water. Als je veel gas verbruikt zal je energierekening dus hoger zijn.

Wat kost 10 minuten douchen aan gas?

Gasgebruik per douchebeurt Hij legt uit: ‘Als je iedere dag tien minuten doucht, verbruik je per douchebeurt 0,4 kubieke meter gas. Dat komt uit op een jaarverbruik van 146 kubieke meter gas.

Wat kost 5 minuten douchen aan gas?

Het gasverbruik bij douchen tijdens een gemiddelde douchebeurt van vijf minuten bedraagt 0,2 m³. Er is voor een douchebeurt van vijf minuten namelijk vijftig liter warm water nodig. Heb je een gezin en stapt iedereen dagelijks onder de douche dan loopt het gasverbruik al snel op.

Wat verbruikt gas in je huis?

In Nederland gebruikt zo’n 95 procent van de huishoudens (bijna allemaal dus) aardgas voor verwarming, warm water en om op te koken. Een gemiddeld huishouden gebruikt volgens Milieu Centraal jaarlijks zo’n 1.250 kubieke meter gas, wat met de huidige energieprijzen een flinke gasrekening oplevert.

Hoe kan het dat ik zoveel gas verbruik?

Ongeveer 75% van het totale gasverbruik komt door de verwarming van het huis. De rest wordt verbruikt voor verwarming van het water in huis (20%) en voor koken (5%). Reden genoeg om eens kritisch naar het gasverbruik te kijken, want er valt veel te besparen op gas.

Hoe meer radiatoren open hoe meer verbruik?

Het is gewoon een kwestie van: hoe meer radiatoren open staan, hoe meer warmte door die radiatoren aan de omgeving wordt afgestaan. En dus wordt het water meer afgekoeld.

Welke toestellen verbruiken het meest?

Sommige toestellen die je dagelijks gebruikt, zijn de grootste stroomverbruikers in huis. Een overzicht. Wasmachine, koelkast, haardroger, droogkast, stofzuiger, computer… Elektrische toestellen en huishoudapparaten, elk huis staat er vol van.

Relevante artikelen

Wat is de beste orientatie voor zonnepanelen?
Wat is de beste orientatie voor zonnepanelen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat is de beste orientatie voor zonnepanelen?"
Lees meer...
Wat moet je nog betalen als je zonnepanelen hebt?
Wat moet je nog betalen als je zonnepanelen hebt?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat moet je nog betalen als je zonnepanelen hebt?"
Lees meer...
Koelkast wijn: Een essentiële aankoopgids voor wijnliefhebbers
Koelkast wijn: Een essentiële aankoopgids voor wijnliefhebbers
Een wijnkoelkast is niet gewoon een 'nice to have'. Nee, het is wat elke serieuze wijnliefhebber nodig heeft. Waarom is het onmisbaar, vraag je?
Lees meer...