Welke warmtepompen komen in aanmerking voor subsidie?

Welke warmtepompen komen in aanmerking voor subsidie?
Auteur: Alles Over Solar - 4 oktober 2022 Welke warmtepompen komen in aanmerking voor subsidie? van vergelijksolar.nl

Welke warmtepomp meeste subsidie?

Hogere subsidie all-electric warmtepomp Hoe hoger het vermogen, hoe hoger het subsidiebedrag. Maar de aanschafkosten zijn ook veel hoger. Let op: je kunt pas subsidie aanvragen na installatie van de warmtepomp.

Waarom krijg je geen subsidie op lucht lucht warmtepomp?

Voor een lucht/lucht warmtepomp is het niet mogelijk om een subsidie aan te vragen. Deze warmtepomp valt namelijk op dit moment buiten de ISDE-regeling (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Je kunt natuurlijk wel bij jouw gemeente nagaan wat er qua financiering mogelijk is.

Wat kost een warmtepomp inclusief installatie?

Een warmtepomp inclusief installatie kost gemiddeld €4.000 tot €27.000. De prijs ligt vooral aan het type warmtepomp dat je kiest.

Welke warmtepomp moet ik kiezen?

Welk type warmtepomp het best kan worden toegepast, hangt af van de woning. Voor nieuwbouwwoningen is een water/water warmtepomp de best presterende oplossing, maar is de aanschaf wel wat duurder dan een lucht/water warmtepomp. Voor de bestaande bouw is vaak de lucht/water warmtepomp een geschikt alternatief.

Hoeveel subsidie warmtepomp 2022?

Per 1 januari 2022 is de ISDE-subsidie voor isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen met een vermogen groter dan 1 kW verhoogd van 20% naar 30% van de gemiddelde totale investeringskosten. De verhoogde subsidie voor deze maatregelen geldt alleen voor maatregelen die daadwerkelijk in 2022 zijn uitgevoerd.

Wat is de levensduur van een warmtepomp?

De gemiddelde levensduur van een warmtepomp wordt theoretisch vastgelegd rond 15 jaar. In de praktijk komt het echter vaak voor dat warmtepompen langer dan 20 jaar meegaan.

Kan ik 2 keer isde subsidie aanvragen?

De ISDE-subsidie is per woning meerdere keren aan te vragen, onder de voorwaarde dat het gaat om verschillende maatregelen. Deze subsidie is aan te vragen totdat het subsidieplafond van 124 miljoen euro is bereikt. In dat geval moet je wachten tot 2022, voordat je een nieuwe aanvraag kan doen.

Is een warmtepomp nog rendabel?

De installatie van een warmtepomp is een investering. Na verloop van tijd verdien je deze investering terug en na enkele jaren maak je zelfs winst: je betaalt minder (of niet) voor het gasverbruik en de waarde van jouw woning verhoogt.

Hoeveel subsidie warmtepomp 2023?

In 2023 is er meer dan 200 miljoen euro beschikbaar voor onder andere de warmtepomp. De focus van de overheid is op sneller energie besparen, zeker met het oog op de hoge aardgasprijzen. Gemiddeld ontvang je 30 procent subsidie op de aanschaf van je warmtepomp.

Hoeveel subsidie is er nog beschikbaar?

Tot en met 2021 bedraagt het beschikbare subsidiebudget € 84 miljoen. Dat is voldoende om bij zo’n 100.000 woningen vloer- en spouwmuurisolatie te subsidiëren. Ook na 2021 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, als onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Relevante artikelen

Hoeveel zonnepanelen voor opladen elektrische auto?
Hoeveel zonnepanelen voor opladen elektrische auto?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoeveel zonnepanelen voor opladen elektrische auto?"
Lees meer...
Hoeveel energie is er nodig om een zonnepaneel te maken?
Hoeveel energie is er nodig om een zonnepaneel te maken?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoeveel energie is er nodig om een zonnepaneel te maken?"
Lees meer...
Wat beinvloed De opbrengst van zonnepanelen?
Wat beinvloed De opbrengst van zonnepanelen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat beinvloed De opbrengst van zonnepanelen?"
Lees meer...