Waar sla je zonne-energie op?

Waar sla je zonne-energie op?
Auteur: Alles Over Solar - 5 oktober 2022 Waar sla je zonne-energie op? van vergelijksolar.nl

Hoe sla ik mijn zonne-energie op?

Je zonne-energie thuis opslaan kan al via een thuisbatterij. Dat noemt men ook wel een thuisaccu. Het is als het ware een grote oplaadbare batterij. Zoals de Powerwall van Tesla.

Wat kost een batterij om zonneenergie op te slaan?

Wat kost een accu voor thuis Over het algemeen is een kleinere thuisaccu duurder per KwH capaciteit dan een grotere batterij. Een accu in huis van 3 kWh heeft een gemiddelde prijs van €1.725 tot €4.500. Een batterij van 8 kWh zal ongeveer €6.500 kosten en een 14 kWh accu kost ongeveer €9.000.

Waar blijft opgewekte stroom?

In de praktijk wordt ongeveer 30% van alle opgewekte energie direct in huis verbruikt. De overige 70% wordt wel door de slimme meter gezien. Omdat dit percentage sterk afhankelijk is van de hoeveelheid zonne-energie en de hoeveelheid eigen verbruik kan de slimme meter ook geen inschatting maken.

Is een thuisbatterij rendabel?

Een thuisbatterij lijkt ecologisch misschien interessant, toch is de investering vooralsnog niet rendabel. Dit komt vooral omdat de batterijen nog steeds kostelijk zijn en u ook rekening moet houden met de prijs van de elektriciteit die u van het net afneemt.

Wat kost een thuis accu?

Over het algemeen is een kleinere thuisbatterij iets duurder per kWh capaciteit dan een groter exemplaar. Een thuisbatterij van 3 kWh heeft een richtprijs van ongeveer 4.000 euro. Een batterij van 8 kWh een richtprijs van 5.000 tot 8.000 euro en een batterij van 14 kWh is de richtprijs zo’n 10.000 euro.

Relevante artikelen

Hebben zonnepanelen op het oosten zin?
Hebben zonnepanelen op het oosten zin?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hebben zonnepanelen op het oosten zin?"
Lees meer...
Zonnepanelen op je tuinhuis of schuur?
Zonnepanelen op je tuinhuis of schuur?
Het is een heldere, zonnige dag. De zon straalt genadig neer op je achtertuin, terwijl je tuinhuis of schuur baadt in het warme licht. Heb je je oo..
Lees meer...
Wat als je zonnepanelen meer opbrengen dan je verbruikt?
Wat als je zonnepanelen meer opbrengen dan je verbruikt?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat als je zonnepanelen meer opbrengen dan je verbruikt?"
Lees meer...