Is een thuisbatterij rendabel in 2022?

Is een thuisbatterij rendabel in 2022?
Auteur: Alles Over Solar - 4 oktober 2022 Is een thuisbatterij rendabel in 2022? van vergelijksolar.nl

Heeft thuisbatterij zin?

Een thuisbatterij kan een interessante oplossing zijn om de elektriciteit die u overdag produceert op een later ogenblik te gebruiken. Een batterij zorgt ervoor dat u minder stroom van het net moet afnemen op momenten dat uw zonnepanelen geen of te weinig stroom produceren. Zo kan u dus uw zelfverbruik verder verhogen.

Is een batterij voor zonnepanelen interessant?

Voor nieuwe eigenaars van zonnepanelen is een batterij dus erg interessant. Er is een mooie installatiepremie voor thuisbatterijen – voor wie een digitale meter heeft. Die premie is op z’n hoogst in 2021, tot 2.550 euro. Geschatte terugverdientijd voor deze doelgroep, tot ongeveer 6 à 7 jaar.

Waarom thuisbatterij niet rendabel?

Een thuisbatterij lijkt ecologisch misschien interessant, toch is de investering vooralsnog niet rendabel. Dit komt vooral omdat de batterijen nog steeds kostelijk zijn en u ook rekening moet houden met de prijs van de elektriciteit die u van het net afneemt.

Hoe rendabel is een thuisbatterij?

Thuisbatterij zonder zonnepanelen De winst die een gemiddeld gezin hieruit kan halen, is niet veel meer dan 100 euro per jaar. Veel te weinig om de huidige aankoopprijs van de thuisbatterij op een redelijke termijn te kunnen compenseren. Een thuisbatterij zonder zonnepanelen is dus niet rendabel.

Wat zijn de nadelen van batterijen?

Niet volledig onafhankelijk: 100% onafhankelijkheid van het net onmogelijk. Schaarse grondstoffen: sommige batterijen bevatten schaarse grondstoffen. Milieubelasting: bepaalde thuisbatterijen zijn erg moeilijk te recycleren of op te ruimen.

Hoe u geld kunt besparen met een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij kunt u de energie opslaan die u niet onmiddellijk nodig heeft. Die verbruikt u later zelf en moet u dus niet afnemen van het net. Dat scheelt op uw factuur. Per kWh die u stockeert en later zelf verbruikt, bespaarde u in 2021 gemiddeld 19 cent op uw energiefactuur.

Wat kost een thuisbatterij van 10 kWh?

Prijs thuisbatterij 10kwh is rond de €8.000. De richtprijs voor een thuisbatterij van 14 kWh ligt rond de €10.000. De thuisbatterij 20 kWh prijs is hoger dan €10.000.

Wat kosten 10 zonnepanelen met batterij?

Zonnepanelen zelf kosten gemiddeld tussen de 4.000 en 12.000 euro, inclusief omvormer en installatie. Tel de prijs voor zonnepanelen op bij die voor een thuisbatterij, dan krijg je voor de combi thuisbatterij-zonnepanelen een prijs tussen de 12.000 en 20.000 euro. Een aardige investering!

Hoe lang duurt het opladen van een thuisbatterij?

In ons voorbeeld zal de thuisbatterij – als die volledig opgeladen is – ongeveer twee uur stroom kunnen leveren aan gemiddeld 1,25 kW vermogen, zelfs wanneer er enkele kortere pieken tussen zitten.

Wat is de gemiddelde prijs van een thuisbatterij?

Een thuisbatterij van 3 kWh heeft een richtprijs van ongeveer 4.000 euro. Een batterij van 8 kWh een richtprijs van 5.000 tot 8.000 euro en een batterij van 14 kWh is de richtprijs zo’n 10.000 euro.

Relevante artikelen

Wat zijn de vooruitzichten voor de toekomst zal het in de toekomst voordeliger worden om een zonnepaneel aan te schaffen leveren ze naar verhouding meer energie op?
Wat zijn de vooruitzichten voor de toekomst zal het in de toekomst voordeliger worden om een zonnepaneel aan te schaffen leveren ze naar verhouding meer energie op?
Krijg antwoord op vragen zoals "Wat zijn de vooruitzichten voor de toekomst zal het in de toekomst voordeliger worden om een zonnepaneel aan te schaffen leveren ze naar verhouding meer energie op?"
Lees meer...
Zonnepanelen voor Tiny Houses: Duurzame en Efficiënte Energieoplossingen
Zonnepanelen voor Tiny Houses: Duurzame en Efficiënte Energieoplossingen
Zonnepanelen zijn een uitstekende manier om Tiny Houses van stroom te voorzien. Dit is vooral handig voor mensen die off-grid willen leven ..
Lees meer...
Is zonnepaneel milieuvriendelijk?
Is zonnepaneel milieuvriendelijk?
Krijg antwoord op vragen zoals "Is zonnepaneel milieuvriendelijk?"
Lees meer...