Hoelang kunnen we nog genieten van terugdraaiende teller?

Hoelang kunnen we nog genieten van terugdraaiende teller?
Auteur: Alles Over Solar - 3 oktober 2022 Hoelang kunnen we nog genieten van terugdraaiende teller? van vergelijksolar.nl

Hoe lang kan ik mijn terugdraaiende teller behouden?

Bepaalde eigenaars van fotovoltaïsche panelen kunnen ervoor kiezen hun analoge meter te behouden tot 1 januari 2025. Tot die datum blijven ze dus profiteren van het systeem van de terugdraaiende teller met prosumententarief.

Hoe lang kan je digitale meter weigeren?

Tegelijk heeft Fluvius met de Vlaamse overheid afgesproken dat prosumenten tot 1 januari 2025 zelfs zonder gevolgen kunnen laten weten dat ze nog geen digitale meter willen, met uitzondering van nieuwe prosumenten en prosumenten die al 15 jaar lang een terugdraaiende meter hebben gehad.

Waarom geen terugdraaiende teller meer?

Het Grondwettelijk Hof vernietigde het principe van de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. Dat betekent voor een groot aantal eigenaars een financieel verlies op hun investering.

Hoe lang nog Prosumententarief?

Het prosumententarief valt onmiddellijk na de installatie van de digitale meter -automatisch- weg. Voor zonnepaneleneigenaars die al digitale meter hebben, valt het prosumententarief weg op het moment dat het arrest van het Grondwettelijk Hof wordt gepubliceerd.

Wat met terugdraaiende teller?

Afschaffing terugdraaiende teller zonnepanelen Op 1 maart 2021 heeft het Grondwettelijk Hof besloten om de terugdraaiende teller af te schaffen voor nieuwe en bestaande installaties in Vlaanderen. Deze beslissing is gemaakt nadat de energieregulator VREG in beroep ging.

Hoeveel premie terugdraaiende teller?

Vraag je zelf een digitale meter aan tussen 19 juli 2021 en 31 december 2023, dan krijg je bovenop je premie een bonus van 100 euro.

Relevante artikelen

Hoeveel zonnepanelen mag een particulier leggen?
Hoeveel zonnepanelen mag een particulier leggen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoeveel zonnepanelen mag een particulier leggen?"
Lees meer...
Hoe sluit je een zonnepaneel aan op een accu?
Hoe sluit je een zonnepaneel aan op een accu?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoe sluit je een zonnepaneel aan op een accu?"
Lees meer...
Hoeveel verlies zonnepanelen?
Hoeveel verlies zonnepanelen?
Krijg antwoord op vragen zoals "Hoeveel verlies zonnepanelen?"
Lees meer...