Zonnepanelen schuin dak

Zonnepanelen schuin dak? Bereken direct je prijs en terugverdientijd

✓ Lokale installateurs
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Bereken direct wat zonnepanelen op een schuin dak jou gaan kosten en opleveren
Doorloop de stappen en krijg direct inzicht in de kosten en terugverdientijd voor een zonnepanelen installatie. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over zonnepanelen schuin dak.

Bereken uw investering & terugverdientijd


4,200

Aantal zonnepanelen nodig: 0

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Ziet er best smaakvol uit

17 april 2024

Ik dacht dat solar panelen op mijn pand niet erg fraai zou staan maar valt me alles mee.

- Iris van de Wal

Eigen energieleverancier spelen

12 april 2024

Een langverwachte wens is uitgekomen, ik ben niet meer afhankelijk van mijn elektriciteit leverancier dankzij solar! Vergelijksolar heeft daarbij geholpen! Oh en het advies van subsidie opvragen was heel verstandig. Zeer blij!

- Nathalie de Jong

Vergelijken is echt verstandig!

27 maart 2024

Door het aanvragen van de offertes waren we vlot in contact met de bedrijven die zonnepanelen aanleveren. Ook kregen we completere adviezen zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een mogelijke subsidie van de gemeente.
Hiermee was de investering nog interessanter. Het kan dus oprecht uit om te vergelijken.

- Johanna Bosman

Prima service

22 maart 2024

Tevreden, vlug contact na offerte en afspraak ook vlot gepland.

- Linda Peters

Zelfs na een jaar nog zo gelukkig met mijn panelen

14 maart 2024

Ben nu een jaar lang geholpen aan solar panelen dankzij een installateur via Vergelijksolar en heb nog geen moment berouw gehad van mijn belegging. Absoluut geweldig om zelfstandig te zijn.

- Ronald de Ruiter

Begeleiding en uitleg is prima

3 maart 2024

Ik snapte eerlijk gezegd niet zoveel van zonnepanelen en hoe dat allemaal werkte. Eerst Vergelijksolar compleet doorgelezen en toch maar offertes opgevraagd. Bij de installatie waren de monteurs erg hartelijk en hielpen me zelfs met de app om mijn energie te bekijken.
Dikke 10 voor deze kerels.

- Martinus van den Broek

Voortreffelijke match

2 maart 2024

Via Vergelijksolar de keuze kunnen maken uit meerdere offertes. Vanuit hier het perfecte bedrijf benaderd voor onze klus. Vriendelijk bedankt!

- Linda Verbeek

Mooie prijs, klantvriendelijk

24 februari 2024

De prijs was ordelijk opgesteld en overzichtelijk uiteen gezet en de adviezen waren fatsoenlijk en vriendelijk.

- Björn van de Pol

Vlugge offerte

15 februari 2024

Vlak na de aanvraag van de offerte had ik deze in mijn mailbox. Bedankt voor de snelle service.

- Elisabeth Kok

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 46 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

Zonnepanelen schuin dak kopen

Je wilt verduurzamen en bent benieuwd naar meer informatie over zonnepanelen. Er gaat een wereld voor je open want er valt veel te leren en uit te zoeken wanneer je zonnepanelen wil kopen.

Op deze site zetten we een aantal zaken voor je op een rij. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wat kosten zonnepanelen?
 • Hoe werken zonnepanelen?
 • Wat brengen zonnepanelen op?
 • Hoe kun je (of laat je) zonnepanelen installeren?
 • Welke zonnepanelen zijn er eigenlijk?

Wil je een zonnepaneel kopen? Dan kun je stellen dat voorziet in je eigen elektriciteitslevering. Omdat tegenwoordig het gemiddelde zonnepaneel betaalbaar is geworden en wat daarnaast kwalitatief uitstekend kan opwekken, levert in de regel een zonnepaneel ook aan rendement best wat op. Ideaal moment dus om je te verdiepen in het kopen van zonnepanelen. De gemiddelde levensduur van een zonnepaneel is ongeveer 25 jaar. Daarmee stellen de meeste leveranciers nu dat je binnen ongeveer 8 jaar (afhankelijk van het betreffende paneel natuurlijk, kijk voor meer informatie op: Opbrengst zonnepanelen )

 

zonne energie kopen

Prijsopbouw zonnepanelen

Ben je benieuwd naar wat meer detailinformatie over de gemiddelde kosten? Kijk dan eens op onze pagina over kosten zonnepanelen.

PanelenDe gemiddelde kostenBesparing per jaar
1 persoon8€ 3.300 – € 4.000€ 400,-
2 personen14€ 5.000 – € 6.200€ 700,-
4 personen18€ 6.200 – € 7.800€ 900.-
6 personen20€ 7.200 – € 8.600€ 1.100.-

De prijs van zonnepanelen schuin dak

Laten we eerst beginnen met de belangrijkste component: de prijs. Ook al kan het gevoelsmatig uit om voor goedkope(re) panelen te gaan, geld in het geval van zonnepanelen absoluut de term ‘goedkoop is duurkoop’. Zowel het rendement als de levensduur van de kwalitatief betere panelen is dermate verschillend van goedkopere panelen, dat je hier niet op wilt besparen.

In de tabel zie je namelijk terug dat de installatiekosten van je projectprijs maar zo’n 30% uitmaken en dat de rest van deze kosten zijn opgebouwd uit de zonnepanelen die je aanschaft. Zorg er dan ook vooral voor dat de panelen die je aanschaft een lange tijd mee kunnen en kwalitatief dermate goed zijn, zodat je snel een optimaal rendement behaalt. Zowel qua stroom als qua kostenbesparing en terugverdienperiode.

Zonnepanelen aanschaffen? Dan wil je natuurlijk wel weten waar je qua kosten een beetje aan moet denken. We hebben een globaal overzicht voor je opgemaakt, zodat je wat inzicht krijgt. Hou er wel rekening mee dat deze tabel op basis van gemiddelden is en dat jouw persoonlijke situatie daar vanaf kan wijken. Wel zie je dat je zonnepanelen relatief snel terug kunt verdienen. Hiervoor staat gemiddeld een periode van 8 tot 10 jaar.

Tip: Neem contact op met jouw gemeente. Er bestaan subsidies waar je mogelijk gebruik van kunt maken.

zonnepanelen kopen

Bepalende componenten voor zonnepanelen op een schuin dak

De prijs van je project is in hoge mate afhankelijk van een aantal bepalende componenten. We zetten twee belangrijke elementen even naast elkaar.

De locatie waar de panelen komen

Wanneer je besluit over te gaan tot de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen, is het natuurlijk een cruciaal punt wáár je deze panelen graag wilt plaatsen. Bij particulieren is het dak van hun woonhuis populair, bij bedrijven het dak van een fabriekshal of een extern zonnepark in (bijvoorbeeld) een weiland. Voor de recreanten onder ons is het dak van een boot, bedrijfsbus of camper een populaire plek voor een zonnepaneel. De locatie bepaalt voor een sterk gedeelte ook de opbrengst van je zonnepanelen.

Staat je woning lekker koel in de schaduw tijdens hete zomerdagen? Dan kan het wel eens lastig zijn om een optimaal rendement van je zonnepanelen te krijgen. Hetzelfde geldt voor kerktorens, agrarische silo’s of andere bouwwerken die een schaduw over jouw dak werpen. Let op: ook een dakkapel van jezelf kan roet in het eten gooien!

Naast externe factoren spelen ook interne factoren van je eigen huis een belangrijke rol. Normaliter worden zonnepanelen in een ideale hoek van 35 graden geplaatst en worden gericht op het zuiden. Wanneer jouw dak gericht is op het westen en oosten (of alleen één kant), heeft dit invloed op de opbrengst en kan het ertoe leiden dat je meer panelen moet plaatsen om tot een zelfde opwekking van energie te komen.

Beschikt jouw droomhuis alleen over een schuin dak? Hou er dan rekening mee dat tijdens de installatie de panelen in specifieke consoles geplaatst moeten worden en dat deze van ballast voorzien moeten worden. De draagkracht van jouw dak speelt dus ook nog een belangrijke rol. Daarnaast kosten de genoemde consoles ook weer extra geld in aanschaf, materiaalkosten en complexiteit qua plaatsing. Zoals je ziet is de locatie dus een belangrijk punt!

Hoeveel panelen heb je nodig?

De tweede belangrijke component is het aantal panelen wat je nodig hebt. Je kunt natuurlijk honderd panelen plaatsen (heb je wel een flink dak voor nodig), maar als je er maar tien nodig hebt voor de opwek van je nominale verbruik, dan is dat natuurlijk veel teveel. Het mooie woord hiervoor is ‘energiebehoefte‘. Alvorens je besluit welke en het aantal panelen te laten installeren, wil je een globaal inzicht in je verbruik hebben. Daarnaast zul je ook moeten bepalen of je voor een volledige compensatie of een gedeelde compensatie wilt gaan.

Doorgaans heb je een aardig beeld van de hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt op jaarbasis. Zeker apparaten die relatief veel stroom gebruiken zijn berucht en hebben een stevige impact op je jaarafname. Heb je geen idee hoeveel stroom je verbruikt? Pak dan de jaarafrekening van je energiebedrijf er eens bij! Een gemiddeld huishouden verbruikt tussen de 3.000 en 5.000 kWh op jaarbasis. Afhankelijk van je gekozen aanpak (volledige of gedeelde compensatie) moeten je zonnepanelen op jaarbasis dus zo’n 1.500 – 5.000 kWh kunnen opbrengen.

Je budget

Niet geheel onbelangrijk bij je berekeningen: je budget! Of je nu tien, honderd of duizend panelen wil plaatsen, het moet uiteraard allemaal wel in je kostenplaatje passen. Wanneer de wens en mogelijkheid sterk uit elkaar ligt, is het wel belangrijk om te weten hoeveel geld je bereid bent om te investeren en hoe je dit geld dan zo optimaal mogelijk kunt inzetten. Hou er in je berekeningen rekening mee dat zonnepanelen altijd verkocht worden op basis van een maximaal piekvermogen, de Wattpiek, oftewel “Wp”. Dit maximale vermogen wordt alleen opgeleverd in de ideale omstandigheden. Doorgaans reken je daarom met een factor van 0,88, waardoor 1 WP dus overeenkomt met 0,88 Watt.

De gemiddelde kosten van zonnepanelen zijn zo’n € 1,80 per Wp. Omgerekend kost 1 Watt (door de factor) dus zo’n € 2,05. Vermenigvuldig dit met je jaarverbruik en je hebt direct een globale inschatting van je eenmalige kosten. Bijvoorbeeld: Jaarverbruik van 3.000 kWh x € 2,05 = € 6.150,-

Meer informatie over budgettering en kosten? Dit vind je op onze pagina over de kosten zonnepanelen.

zonnepaneel kopen

Tips en meest gemaakte fouten

Wanneer je besluit om zonnepanelen op een schuin dak te plaatsen, kun je van tevoren rekening houden met een aantal belangrijke zaken. We zetten wat tips en meest gemaakte fouten voor je op een rij!

 

Tips bij het kopen van zonnepanelen schuin dak

 1. Als je zonnepanelen koopt dan dien je vanaf nu ook belasting te betalen. Gelukkig kun je de btw op de aankoop en installatie terugvragen (wel enkele voorwaarden). Informeer hier dus van tevoren naar!
 2. Er is weliswaar geen landelijke subsidie meer op zonnepanelen. Maar er zijn altijd wel lokale subsidies te vinden. Op de energiesubsidiewijzer.nl vind je een actueel overzicht.
 3. De prijzen van zonnepanelen zijn flink gedaald en de aankoop is ook snel terug te verdienen (binnen 6 tot 9 jaar). Het is een goed moment om nu zonnepanelen te kopen.
 4. Zorg ervoor dat je altijd meerdere partijen met elkaar vergelijkt op prijs, aanbod en kwaliteit van de offertes. Op deze manier kun je tot wel 40 procent op je kosten besparen. Vraag daarom geheel vrijblijvend bij ons meerdere offertes aan van installateurs uit jouw regio!
 5. Denk eraan om een ventilatie ruimte te maken tussen de zonnepanelen, je dak en de omvormer. Alleen zo zorg je ervoor dat de panelen maximaal kunnen presteren.

Meest gemaakte fouten bij het kopen van zonnepanelen schuin dak

 1. Niet naar de gemeente gaan voordat je je zonnepanelen aanschaft
 2. Niet de juiste zonnepanelen kopen voor jouw situatie
 3. Niet gebruik maken van de ideale omstandigheden voor zonnepanelen
 4. Niet kijken naar de subsidiemogelijkheden
 5. Niet aanmelden als ondernemer bij de Belastingdienst
 6. Geen grondig marktonderzoek doen
 7. Geen offertes (+ prijzen) vergelijken

Ontvang direct vrijblijvende offertes om zonnepanelen te kopen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen schuin dak

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Heel duurzaam! Wanneer je stroom opwekt via zonnepanelen gaat dit zonder restproduct (afval), zonder geluid en zonder uitstoot van Co2. Je maakt gebruik van 1 van de meest natuurlijke bronnen: De zon, zonder dat je zelf iets verbruikt tijdens de opwek. Ontvang nu snel ook een offerte om jouw steentje bij te dragen aan een beter milieu.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!