Zonnepanelen Marum

Heb jij behoefte aan een expert voor jouw solar installatie in Marum?

Dan ben je aan het juiste adres.

Vergelijksolar zorgt dat jij die zoekt naar zonnepanelen Marum verbonden wordt aan een expert die bij je past.

Het beste gedeelte?

Vergelijksolar doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle installateurs uit Marum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2021 en verder.

Solar Marum gezocht?

Nu solar offertes vergelijken

Zonnepanelen Marum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 52 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

zonnepanelen solar vergelijken

Vergelijken van solar installatie prijzen in Marum gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Marum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Kornhorn, Lucaswolde en Noordwijk bijvoorbeeld ook geholpen aan een zonnepaneel installateur.

Spring direct naar:

Waarom solar Marum

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je wilt investeren in zonnepanelen; oftewel solar Marum. We plaatsen ze even voor je onder elkaar.

 • je eigen portemonnee
 • het is schone stroom
 • een lage Co2 uitstoot
 • panelen renderen tegenwoordig hoger dan ooit tevoren
 • waardevermeerdering van het huis waar de solar panelen op liggen
 • kans tot subsidie (verschillend per gemeente)
 • je kunt misschien btw belasting terugvragen op de aanschaf- en installatiekosten

Samengevat; het tijdstip om je te verdiepen in solar stroom. Laat ons je assisteren met advies en uitleg over alles wat er komt kijken bij de aanschaf van solar Marum. Je staat immers aan de rand van een ecologische en duurzame investering; je gaat (deels) je eigen energieleverancier zijn. Aangezien deze investering voor toekomstige termijn is, doe je er goed aan om je te verdiepen in zonnepanelen en wat er nu effectief bij komt kijken.

Naast belasting en subsidie zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden, zoals de diverse type zonnepanelen, mogelijkheden bij installaties, et cetera. Bij Vergelijksolar lees je meer over diverse soorten solar in Marum en alles over de tarieven die hierbij komen kijken, voor een optimale keuze. Logischerwijs krijg je daarnaast de optie om vrijblijvend snel meerdere offertes aan te vragen, zodat je kunt vergelijken.

Op deze handelwijze krijg je de aantrekkelijkste prijs om zo nog meer te besparen op energiekosten!

Zonnepanelen kopen Marum

Het besluit is daar, je gaat zonnepanelen in Marum aankopen! Je moet aan een boel zaken denken wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Daarom helpen wij je met je voorzien van volledige informatie zodat je een weldoordacht besluit kunt maken. En niet volkomen onbelangrijk; de prijs voor zowel de panelen, als de materialen voor de plaatsing en natuurlijk de plaatsing zelf. Nu is het relevant om het hele proces door te gaan lopen van offerte tot installatie! Het vergelijken van de panelen (en plaatsing) kan echt mooie voordelen opleveren. Want ongeacht dat het rendement momenteel hoog is, de levensduur van zonnepanelen ook erg hoog zijn blijft het natuurlijk een investering die je gaat maken. Wanneer je de vergelijking doet kun je dan ook financieel gezien mooi kosten besparen op zowel de plaatsing als het de panelen zelfs van de zonnepanelen in Marum

Even een stukje oprecht advies: Laat je niet enkel leiden door de kosten in aankoop en plaatsing. Goed letten op de kwaliteit van de zonnepanelen en de opbrengst van de panelen zijn tenminste zo bepalend. Op lange termijn gaat dat je dat namelijk meer opbrengen. Bekijk ook de garantievoorwaarden indien je besluit om zonnepanelen te kopen in Marum.

Er komt enorm veel op je af wanneer je besluit over te gaan tot zonnepanelen kopen. Gelukkig ben je bij Vergelijksolar.nl aan het juiste adres voor informatie.

Zonnepanelen vergelijken voor jouw dak in Marum

Vergelijk zonnepanelen op offerte

Klik op ‘Vergelijk zonnepanelen op offerte’ om drie offertes te krijgen van installateurs uit Marum die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste zonnepanelen aankoop.

Zonne energie Marum

Diverse plaatsen en provincies in Nederland hebben doelstellingen op schone opwek van energie. Zij hebben als einddoel om zoveel mogelijk duurzame energie opwek te laten plaatsvinden. Een van de schoonste methoden is via zonne energie en dus zonnepanelen. Om het milieu zo vitaal mogelijk te houden sporen zij dan ook zoveel mogelijk huishoudens en organisaties aan om zonnepanelen te laten plaatsen. Dit is dan ook de aanleiding dat je mogelijk aanspraak hebt op bepaalde vormen van toelage als je ervoor kiest om de zonnepanelen te installeren.

Deze subsidiebedragen kunnen flink stijgen, zeker als je verscheidene zonnepanelen op het dak plaatst. Nu het eveneens mogelijk is om een bepaald bedrag van de zonnepanelen investeringen van de belasting retour te krijgen het voor veel meer mensen toegankelijker geworden. Op de site van de gemeente Marum kun je meer informatie achterhalen met betrekking tot de subsidie voor de zonnepanelen. Weet ook dat je mogelijk aan bepaalde eisen moet voldoen om aanspraak te maken op de subsidie kansen, dit kan je daar allemaal op achterhalen.

Alle zonne energie installateurs uit Marum

Bekijk ook solar energy installateurs uit

Zonnepanelen installateur Marum

Je wilt zonnepanelen niet zonder enkele ervaring zelf plaatsen. Dit is een taak die je aan een professional wilt uitbesteden, ze liggen er namelijk voor de volgende 25 jaar (en misschien wel langer) op. Je zoekt dus een geschikte solar panelen installateur in Marum. Je wilt een installateur van panelen die je begeleiding kan geven, die met je meedenkt en die genoeg ervaring heeft wanneer het gaat over solar panelen, dakbelasting en alle technische en elektronische aspecten van je klus.

Een verstandige zonnepanelen installateur in Marum lijkt niet lastig te vinden, maar toch kan dit in de praktijk nog een grote klus worden. De ene zonnepanelen installateur is de andere immers niet en je ziet op offertes een aantal verschillen tussen zonnepanelen installateurs Marum op de volgende gebieden:

 • Prijzen van de panelen
 • Installatiekosten
 • Wat er allemaal bij de installatiekosten ingesloten zit
 • Het type materiaal wat voor de karwei wordt gebruikt
 • Oplevertijd
 • Ervaringen van klanten
 • Eerdere projecten

Het kan dan ook altijd uit om te vergelijken tussen diverse installateurs, zodat je project iemand krijgt die weet wat er nodig is om alles tot een geslaagd einde te brengen. En dan ook nog eens prettig geprijsd.

Vergelijk zonnepanelen installateurs uit Marum

Vergelijk installateurs

Vergelijk gemakkelijk installateurs uit Marum en vind zo de beste deal voor jouw dak. Vrijblijvende offertes, onafhankelijk en snel.

Marum zonnepanelen laten installeren

Indien je vooraf een paar zaken helder hebt, scheelt dat alvast flink in het voorkomen van onrust. Wanneer je beschikt over een budget, een tastbaar idee van wat je wilt laten neerleggen en hoe het project pakweg vormgegeven moet worden, dan kom je al een aardig eind. Laat je verder vooral inspireren door anderen die een vergelijkbaar karwei hebben laten uitvoeren. Als voorbeeld iemand in de buurt of een van je familieleden. En als alternatief kun je zeker via internet de nodige inspiratie op doen. Vooral omdat panelen een steeds bekender begrip zijn geworden in de maatschappij, zijn er veel vaker klussen verricht in de afgelopen jaren. En het voornaamste is dat je het niet zelfstandig hoeft op te lossen!

Wil je raad van een individu die weet hoe je in Marum zonnepanelen moet installeren? Dat kan wel aardig helpen als je wat geringer technisch begaafd bent. Vervolgens is het verstandig om wat onafhankelijk advies te krijgen van partijen die erin gespecialiseerd zijn. Dat doe je door eenvoudig, gratis en vrijblijvend een prijsopgave op te vragen, je krijgt dan onmiddellijk een aantal verschillende partijen die je van advies kunnen voorzien. Tip: Informeer bij zo’n partij in ieder geval even naar belastingvoordeel en plaatselijke subsidies! Dan weet je zeker dat je uiterst voorbereid aan je klus kunt beginnen!

Klaar voor zonne energie? Vraag dan onmiddellijk je zonnepanelen offerte aan!

Ontvang drie vrijblijvende zonnepanelen offertes Marum.

Nu 3 offertes uit Marum vergelijken

Klik op de knop ‘Nu 3 offertes uit Marum vergelijken’ om jouw aanvraag in te dienen en specifieke vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen in Marum

Omdat zonnepanelen van meerdere zaken afhankelijk zijn kun je bedenken dat er tevens zoveel tarieven zijn. 1 van de grootste factoren is het soort paneel wat je kiest. Kies je voor de monokristallen panelen dan zal je wat meer moeten betalen, en staat daar tegenover dat je een hoger rendement moet verkrijgen. Kies je liever voor polykristal zonnepanelen, betaal je vaak iets minder echter kan het zijn dat het rendement vergeleken met monokristal panelen wat lager uitvalt.

Gemiddeld is de terugverdientijd van zonnepanelen 8 tot 10 jaar. Na deze tijd ga je winst behalen. Daar waar de meeste zonnepanelen een levensduur hebben van minimaal 25 jaar kun je gauw uitrekenen hoeveel opbrengst je kunt boeken! Dit maakt het een prima investering om te maken.

De kosten van zonnepanelen kunnen sterk uiteenlopen. Waarom dat zo is én welke zonnepanelen bij jou passen vind je terug op deze pagina.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Marum?

Bereken het

Bereken de kosten en vervolgens wat zonnepanelen jou kunnen opbrengen in regio Marum, en ontdek hoe snel je jouw investering eruit hebt.

Solar uit Marum – de juiste investering

Via deze webpagina kun je veel lezen wat je wilt weten over het laten aanleggen van zonnepanelen in Marum. Wij raden je absoluut aan om gebruik te maken van de offerte gelegenheid. Door offertes aan te vragen kun je in 1 oog opslag een inschatting van de tarieven krijgen na contact met een deskundige. De schappelijke tarieven maken het ook voor jou geoorloofd om zonnepanelen te laten plaatsen op jouw huis of bedrijf. Heb je vragen? Laat het weten! Onze specialisten staan voor je klaar!

Zonnepanelen Marum – groen en duurzaam

Hoe werkt een zonnepaneel werkelijk? Het opwekken van zonne-energie begint bij de natuurlijke bron: de zon! Zonnepanelen werken door middel van zonnecellen die warmte absorberen en daarom worden de electra deeltjes (fotonen) geactiveerd en geconverteerd in stroom. Via een omvormer kan deze elektriciteit omgezet worden naar energie voor in huis of in jouw bedrijf.

Er zijn meerdere soorten zonnepanelen op de markt welke je met elkaar kunt vergelijken. Heb je dit voltooid kun je vervolgens ook nog aanbieders vergelijken met elkaar vanwege een scherpe prijs. Denk bovendien eens aan mogelijke subsidies via de gemeente. Heb je eraan gedacht dat je misschien de belasting terug kunt krijgen? Als je deze zaken uit hebt gezocht ben je er volledig klaar voor om jouw zonnepanelen te laten plaatsen!

Hulp nodig bij solar?

Customer Succes manager Marlies Versteegh Marlies Versteegh
Customer Succes manager bij vergelijksolar.nl
Customer experience94%
Propositiemanagement90%
Communicatie97%
ik help je graag

Veelgestelde vragen over solar uit

Marum

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Plaats jij jouw aanvraag bij Vergelijksolar voor de middag, dan ben je meestal diezelfde dag nog in contact met zonnepaneel installateurs uit Marum. Als je een aanvraag indient in de late uurtjes dan wordt er de volgende dag snel contact met je opgenomen.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit regio Marum die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

zonnepanelen in Marum

Blij met de service

15 juli 2021

We zijn gelukkig met de installatie, prijs en hadden na de offertes vlot bericht.

- Albert Verbeek

De informatie verstrekking en begeleiding was formidabel

8 juli 2021

Mijn kennis over zonnepanelen was erg gering. Na het lezen van deze site wel maar offertes
aangevraagd en toen durfde ik het wel aan. Bij de plaatsing waren de monteurs erg vriendelijk en hielpen me zelfs met de app om mijn energie te bekijken.
Een veer voor hun.

- Sebastiaan van der Heijden

Ziet er best aantrekkelijk uit

28 juni 2021

Eigenlijk was ik angstig dat het afschuwelijk zou zijn, solar panelen op mijn dak maar niets is minder waar. Het staat best chic.

- Pieter Schipper

Erg voldaan over traject

26 juni 2021

Omdat we een hoeveelheid grote gebouwen wilde verduurzamen waren we zoekende naar werkelijke expertise.
Door dat we via Vergelijksolar snel aanbiedingen in huis hadden, konden we die ook nog eens doen tegen een schappelijke prijs.
We kregen oa. een offerte van een zonnepanelen vakkundige die al ervaring had met vastgoed bedrijven en dat was
voor ons begrijpelijk een pluspunt. Hoogst tevreden over het traject.

- Jan van Dam

Blij met deskundigheid

15 juni 2021

Na de aanvragen was ik gauw in contact met Pieter en konden we meteen in gesprek over al mijn panden, ik kreeg ook een korting daarvoor.
Ik had eigenhandig wat research gedaan maar ik ontving een aangepast advies. Dat was top want de besparing die we konden maken bleek nog groter dan zelf gedacht.
Uitermate tevreden dus.

- Caroline van der Meer

Zelfs na een jaar nog zo content met mijn panelen

10 juni 2021

Het was de investering zeker waard, ook nu na een jaar nog! Zo mooi om duurzame elektriciteit op te wekken.

- Rutger Jacobs

Prima korting gekregen door vergelijken

31 mei 2021

De communicatie ging gemakkelijk na het aanvragen van de offertes hadden we vlug contact.
Snelle communicatie en afspraak!

- Franciscus van de Brink

Het hele proces is begeleid

29 mei 2021

We zijn verbijsterd over hoe volledig we zijn geholpen. Op de eerste plek: de prijs viel binnen ons budget. En we zijn ook nog gewezen
op de belasting teruggaaf die mogelijk was en subsidies via onze gemeente. Ook waren de monteurs meedenkend met bijvoorbeeld waar de zonnepanelen
moesten komen maar ook met hoe we het effect konden inzien etc. Top service en hier een tevreden klant dus.

- Marcel Bos

Begeleiding van het hele project

20 mei 2021

We zijn verwonderd over hoe compleet we zijn geholpen. Op de eerste plek: de prijs viel binnen ons budget. En we zijn tevens nog gewezen
op de belasting teruggaaf die denkbaar was en subsidies via onze gemeente. Bovendien waren de monteurs meedenkend met bijvoorbeeld waar de zonnepanelen
moesten komen en ook met hoe we het effect konden inzien etc. Kortom tevreden!

- Thijs Kramer

Uitgelichte installateurs uit Marum

Totaalsolar Marum

De Wending 27
9363 AZ Marum
Nederland

050 206 9100
http://totaalsolar-marum.nl/

Dijkhuizen Installatiebedrijf

Transportweg 16
9363 TL Marum
Nederland

0594 549 282
http://www.dijkhuizenniebert.nl/

Installatie Expertise Nijboer

Wendtsteinweg 35
9363 AL Marum
Nederland

0594 643 000
http://www.installatie-expertisenijboer.nl/