Zonnepanelen Bodegraven

Wil jij een betaalbare zonnepanelen installateur uit Bodegraven?

Dan ben je aan het juiste adres.

Vergelijksolar zorgt dat jij die zoekt naar zonnepanelen Bodegraven verbonden wordt aan een zonnepanelen pro die bij je past.

Het beste gedeelte?

Vergelijksolar doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle installateurs uit Bodegraven – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Solar Bodegraven gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Zonnepanelen Bodegraven
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 122 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

zonnepanelen solar vergelijken

Vergelijken van solar installatie prijzen in Bodegraven gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Bodegraven, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Waarder, Driebruggen en Haastrecht bijvoorbeeld ook geholpen aan een zonnepaneel installateur.

Spring direct naar:

Waarom solar Bodegraven

Er zijn een aantal redenen om te gaan investeren in zonnepanelen; oftewel solar Bodegraven. We plaatsen ze voor je op een rijtje:

 • je wilt kosten besparen
 • het is duurzame energie
 • een verminderde Co2 uitstoot
 • het effect van een zonnepaneel is aanzienlijker dan ooit
 • waardevermeerdering van het pand waar de solar panelen op liggen
 • je hebt mogelijk aanspraak op subsidie
 • potentie tot btw belasting teruggave op aanschaf en aanleg

Het is dus het allerbeste moment om wat informatie over zonnepanelen te zoeken. Laat ons je begeleiden door advies en toelichting over al wat er komt kijken bij de aanschaf van solar Bodegraven. Je staat immers aan de rand van een ecologische en duurzame belegging; je gaat (deels) je eigen energieleverancier worden. Aangezien deze belegging voor toekomstige termijn is, doe je er verstandig aan om je te verdiepen in zonnepanelen en wat er nu werkelijk bij komt kijken.

Naast belasting en subsidie zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden, zoals de verschillende type zonnepanelen, opties bij installaties, et cetera. Bij ons lees je meer over aparte soorten solar in Bodegraven en alles over de tarieven die hierbij komen kijken, voor een optimale keuze. Hierna kun je ervoor kiezen om offertes op te vragen zodat je tevens daarin een vergelijk kunt maken.

Op deze wijze krijg je de aantrekkelijkste prijs om zo nog meer te besparen op energiekosten!

Zonnepanelen kopen Bodegraven

Het besluit is daar, je gaat zonnepanelen in Bodegraven aanschaffen! Er komt behoorlijk wat kijken bij zonnepanelen aankopen. Laten we met name zorgen dat je de volledige voorlichting hebt om te besluiten wat het beste bij jou en je omstandigheden past. Tevens wil je natuurlijk de beste prijs en begrijpen waar je aan toe bent voor, tijdens en na de installatie. Nu is het belangrijk om het volledige proces door te gaan lopen van offerte tot installatie! Het vergelijken van de panelen (en installatie) kan echt mooie voordelen opleveren. Het rendement is momenteel hoog, de levensduur van zonnepanelen lang maar hoe je het ook ziet, het is een investering die je gaat maken. Indien je de gelijkenis doet kun je dan ook financieel gezien prima kosten besparen op zowel de plaatsing als het de panelen zelfs van de zonnepanelen in Bodegraven

Even een stukje openhartig advies: Laat je niet enkel leiden door de kosten in aanschaf en installatie. Kritisch letten op de deugdelijkheid van de zonnepanelen en de opbrengst van de panelen zijn tenminste zo bepalend. Op lange termijn gaat dat je dat immers meer opbrengen. Bekijk ook de garantie wanneer je besluit om zonnepanelen te kopen in Bodegraven.

Er komt enorm veel op je af wanneer je besluit over te gaan tot zonnepanelen kopen. Gelukkig ben je bij Vergelijksolar.nl aan het juiste adres voor informatie.

Zonnepanelen vergelijken voor jouw dak in Bodegraven

Vergelijk zonnepanelen op offerte

Klik op ‘Vergelijk zonnepanelen op offerte’ om drie offertes te krijgen van installateurs uit Bodegraven die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste zonnepanelen aankoop.

Zonne energie Bodegraven

Wanneer je besloten hebt om zelf je energie op te wekken middels zonne energie Bodegraven, krijg je te maken met mogelijke verschillende belastingen en subsidies. Het is prettig als je daarom van te voren enigzins op de hoogte bent welke dit dan zijn en welke kosten je totaal zelf gaat maken voor het plaatsen van je zonnepanelen in Bodegraven.

Ook is het handig om al een indicatie te hebben van je jaarverbruik (elektra) en wat je zou gaan opwekken met je te installeren zonnepanelen. Denk na of je voor een gehele opwek van je stroom verbruik wilt gaan of dat je een gedeelte van je huidige energie verbruik wilt gaat opwekken. Indien je kiest voor een gedeeltelijke opwek van zonne energie, kun je immer op een later ogenblik besluiten om nog meer panelen bij te laten plaatsen. Ook is het vervolgens handig om te overdenken dat je mogelijk andere benodigdheden waaronder de omvormer nodig hebt, aldaar die op een zeker vermogen draait. Als je hier nu al rekening mee houdt voorkomt dit dat je later nog meer kosten (bijv. een nieuwe omvormer) moet maken.

Ook niet heel onbelangrijk om aan te denken zijn de mogelijkheden die je hebt om je eigen energie op te wekken. Denk bv. aan je dak, want niet elk dak is geschikt om daar zonnepanelen op te leggen. Gelukkig zijn er veel andere opties in de regio van Bodegraven om via zonnepanelen energie op te wekken. Daarnaast wil je natuurlijk met iemand zaken doen die een flink expertise heeft en met je mee wil denken om zo het meeste rendement uit je nieuwe zonnepanelen te halen.

Alle zonne energie installateurs uit Bodegraven

Bekijk ook solar energy installateurs uit

Zonnepanelen installateur Bodegraven

Je wilt zonnepanelen niet zonder enige ervaring zelfstandig aanbrengen. Dat is een taak die je aan een professional wilt uitbesteden, ze liggen er namelijk voor de volgende 25 jaar (en wellicht wel langer) op. Je bent dus op zoek naar een zonnepanelen installateur in Bodegraven die geschikt is voor jouw taak. Je wilt een installateur van solar panelen die je begeleiding kan geven, die met je meedenkt en die genoeg ervaring heeft wanneer het gaat over solar panelen, dakbelasting en alle technische en elektronische eigenschappen van je project.

Een verstandige zonnepanelen installateur in Bodegraven lijkt niet moeilijk te vinden, maar toch kan dit in de praktijk nog een behoorlijke karwei worden. Er bestaat namelijk tamelijk wat ongelijkheid tussen de diverse panelen installateurs en ook op de offertes tussen zonnepanelen installateurs Bodegraven op de volgende aspecten:

 • Hoeveel de panelen zelf kosten
 • Installatiekosten
 • Wat valt er zoal onder de kosten van installatie
 • Het type materiaal wat voor de taak wordt ingezet
 • Oplevertijd
 • Recensies of reviews van klanten
 • Eerdere projecten

Het kan dan tevens iedere keer uit om te vergelijken tussen diverse installateurs, zodat je project iemand krijgt die weet wat er nodig is om alles tot een geslaagd einde te brengen. En dan ook nog eens aangenaam geprijsd.

Vergelijk zonnepanelen installateurs uit Bodegraven

Vergelijk installateurs

Vergelijk gemakkelijk installateurs uit Bodegraven en vind zo de beste deal voor jouw dak. Vrijblijvende offertes, onafhankelijk en snel.

Bodegraven zonnepanelen laten installeren

Het inzetten van een goede installateur is zoals je wel kunt zien noodzaak om te komen tot een aardig resultaat voor de zonnepanelen. Indien je een specialist inhuurt, is het belangrijk dat je scherp bent op een aantal zaken. Kijk op de eerste plaats naar de reviews en beoordelingen van het betreffende bedrijf. Aan de hand van deze informatie kun je gemakkelijk zien aan wat voor kosten je zal moeten denken voor de installatie. Dat geeft je iets meer duidelijkheid over het definitieve effect van het karwei.

Bovendien kun je even overleggen of het praktisch is om zelf al een en ander aan voorbereidingen te treffen. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het maken van een nieuwe groep in de meterkast. Het moet uiteraard niet, maar kan je wel schelen in uiteindelijke kosten. Tenslotte adviseren wij daadwerkelijk om verschillende offertes naast mekaar te leggen. Niet alle onkosten worden altijd op offertes vermeld, terwijl ze er echt zijn. Onze offertemogelijkheid zorgt ervoor dat je uitgebreider inzicht krijgt in de omvang van het karwei.

Klaar voor zonne energie? Regel dan vandaag nog je zonnepanelen offerte!

Ontvang drie vrijblijvende zonnepanelen offertes Bodegraven.

Nu 3 offertes uit Bodegraven vergelijken

Klik op de knop ‘Nu 3 offertes uit Bodegraven vergelijken’ om jouw aanvraag in te dienen en specifieke vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken.

Opbrengsten en kosten van zonnepanelen in Bodegraven

Het is moeilijk om een richtlijn te geven voor de prijs van zonnepanelen, dit geldt tevens voor het rendement van de panelen. De voornaamste element is het type zonnepaneel wat je wil. Kies je voor een hoger prijsniveau (vaak type monokristal) dan betaal je iets meer, maar daar zit dan wel regelmatig een hoger rendement aan vast. Voor de polykristal panelen is dit precies andersom.

Wel is het zo dat we als vuistregel mee geven dat je de belegging in zonnepanelen na 8 tot 10 jaar hebt terugverdiend. Na deze periode ga je winst maken. Aangezien de zonnepanelen over het algemeen 25 jaar lang meegaan gaat je dit een hoop geld opleveren. Dit maakt het een prachtige investering om te doen.

De kosten van zonnepanelen kunnen sterk uiteenlopen. Waarom dat zo is én welke zonnepanelen bij jou passen vind je terug op deze pagina.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Bodegraven?

Bereken het

Bereken de kosten en vervolgens wat zonnepanelen jou kunnen opbrengen in regio Bodegraven, en ontdek hoe snel je jouw investering eruit hebt.

Solar in Bodegraven – een slimme investering

Zonnepanelen in Bodegraven is de uiterst duurzame investering die je kunt bewerkstelligen. Je ziet het tegenwoordig doorlopend meer de trend worden en zo niet, begin er eentje! Voor zoals met veel dingen zo is, is goedkoop dan ook duurkoop. Zo ook met zonnepanelen. Je maakt gelukkig de keuze uit vele bedrijven met de volledige expertise voor het aanschaffen en neerleggen van zonnepanelen. Het is wijselijk om je te laten inlichten over de mogelijkheden voor belasting teruggaaf en mogelijke subsidies. En dan kun je met zonnepanelen in Bodegraven eigenlijk de plank niet misslaan.

Zonnepanelen Bodegraven – milieu voordelen

Uiteraard wil je ook een lagere energierekening en duurzame energie! Er zijn veel aanbieders en bedrijven die de zonnepanelen mogen installeren. Hierdoor zijn de tarieven in de regel aanlokkelijk en het rendament per zonnepaneel hoog. En ook voor het plaatsen van zonnepanelen in Bodegraven is dat zo. Begrijpelijk dat het investeren in zonnepanelen nu een slimme en duurzame keus is!

Dus tijd om te investeren in zonnepanelen! De voorlichting die je kunt lezen over zonnepanelen assisteren je bij het kiezen welke zonnepanelen het beste bij jou passen. Verschillende dingen moeten overwogen worden wanneer je zonnepanelen gaat kopen. In het proces van de afname en de installatie van zonnepanelen in Bodegraven zijn er tevens nog verscheidene dingen waar je rekening mee kan houden.

Vergeet tevens niet om te bekijken of er een mogelijke subsidie overeenkomst is in de regio/gemeente waar je de zonnepanelen wil laten installeren. Of kun je mogelijk belasting terug vragen over de aankoop van zonnepanelen in Bodegraven? 1 ding is onontkomelijk, je portemonnee en het klimaat zal je dankbaar zijn!

Hulp nodig bij solar?

Customer Succes manager Marlies Versteegh Marlies Versteegh
Customer Succes manager bij vergelijksolar.nl
Customer experience94%
Propositiemanagement90%
Communicatie97%
ik help je graag

Veelgestelde vragen over solar uit

Bodegraven

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Plaats jij jouw aanvraag bij Vergelijksolar voor de middag, dan ben je meestal diezelfde dag nog in contact met zonnepaneel installateurs uit Bodegraven. Als je een aanvraag indient in de late uurtjes dan wordt er de volgende dag snel contact met je opgenomen.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit regio Bodegraven die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

zonnepanelen in Bodegraven

Na lang aarzelen heel tevreden

27 mei 2024

Ik twijfelde of ik de investering nu of straks wilde maken.
Toch offertes aangevraagd en na een advies door de deskundige toch besloten om solar panelen te laten aanleggen. Achteraf tevreden dat we het aan hebben gedurfd op onze panden en daarom wekken we nu zo’n 15% op daar.

- Marleen Meijer

Ontdekt wat we wilden!

20 mei 2024

Direct het bedrijf gevonden waar we mee wilden plaatsen! Goede aanbieding en een specialist! Super!

- Jolanda de Ruiter

Het was de investering waard

18 mei 2024

Na een tijdsperiode van zelf lezen en leren kwam ik bij Vergelijksolar en direct offertes aangevraagd. Ten opzichte van elkaar zat er een aardig prijsverschil in ongeacht de al scherpe tariefstellingen.
Toen ik gekozen had wie mocht installeren was de afspraak zo gemaakt en voordat ik het wist waren de solar panelen geplaatst. En met een bijkomende app kon ik meteen zien wat we zelf opwekte etc. Blije afnemer dus!

- Paul de Jonge

Snelle levering, goede prijs

7 mei 2024

Na het aanvragen van de offertes uiteindelijk 11 zonnepanelen laten brengen en installeren. Zullen zeker in de toekomst weer
hiernaar terug gaan.

- Barbara Smeets

Voor onze toekomst is ecologische energie nodig

30 april 2024

Niet lang hoeven na te denken toen mijn buren met succes zonnepanelen installeerden. Ik kon vanuit Vergelijksolar vlug aanbiedingen krijgen en binnen no time had ik ze ook. Dank jullie wel!

- Nienke Wolters

Getwijfeld maar erg tevreden met resultaat panelen

26 april 2024

Door de toename aan info over zonnepanelen wist ik toch niet zeker of ik deze investering meteen wilde maken.
Toch prijsopgaves aangevraagd en na een aanbeveling door de deskundige toch besloten om panelen te laten installeren. Nu erg content dat we het gedaan hebben op onze locaties en we wekken nu zo’n 15% op met de zonnepanelen.

- Adriana Prins

Grote investering goed geregeld

20 april 2024

Daar we een hoeveelheid grote panden wilde verduurzamen waren we zoekende naar werkelijke deskundigheid.
Door dat we via Vergelijksolar snel aanbiedingen in huis hadden, konden we dit ook nog eens doen tegen een tamelijke prijs.
We kregen oa. een offerte van een zonnepanelen vakkundige die al ervaring had met vastgoed bedrijven en dat was
voor ons uiteraard een pro. Tevreden met de gang van zaken.

- Simone van de Velden

Een betrouwbaar advies is goud waard

11 april 2024

Naar volle tevredenheid de zonnepanelen laten aanleggen.

- Jan van der Laan

Vergelijken is echt een aanrader.

29 maart 2024

Ik had voorafgaand bij andere specialisten al offertes aangevraagd maar daar kwamen wat chinese merken en hele afwijkende prijzen uit.
De aanvraag via Vergelijksolar leverde wel plausibelere prijzen uit. Helemaal de inspanning waard om
dit te doen dus. Vlug was de datum van installatie bekend en hebben we nu 4 mooie grote zonnepanelen op het dak liggen.
De app werkt ook prima.

- Iris van Dongen

Uitgelichte installateurs uit Bodegraven

Van den Berg Klimaattechniek

Nieuwdorperweg 31
2811 LB Reeuwijk
Nederland

06 21531937
http://www.vandenbergklimaat.nl/

Lok Elektrotechniek B.V.

Broekveldselaan 11
2411 NL Bodegraven
Nederland

0172 651 120
http://www.loktechniek.nl/

MB Zonnepanelen

Tjalk 37
2411 NZ Bodegraven
Nederland

0172 450 087
http://mb-zonnepanelen.nl/