Zonnepanelen Miedum

Heb jij behoefte aan een topper voor jouw solar installatie in Miedum?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar zonnepanelen Miedum verbonden wordt aan een professional die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Vergelijksolar doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle zonnepanelen installateurs uit Miedum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Solar Miedum gezocht?

Een installateur uit Miedum vinden

Zonnepanelen Miedum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 130 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

zonnepanelen solar vergelijken

Vergelijken van solar installatie prijzen in Miedum gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Miedum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Suwald, Tytsjerk en Ryptsjerk bijvoorbeeld ook geholpen aan een zonnepaneel installateur.

Spring direct naar:

Waarom solar Miedum

Er zijn meerdere redenen om te gaan investeren in een zonnepaneel; oftewel solar Miedum. We plaatsen ze voor je op een rij:

 • je wilt kosten besparen
 • het is duurzaam
 • een verminderde ecologische voetafdruk
 • het effect van panelen is hoger dan ooit
 • een pand met solar wordt standaard meer waard
 • mogelijkheid tot subsidie (verschillend per gemeente)
 • kans tot btw belasting teruggave op aanschaf en installatie

Het is dus het beste moment om wat voorlichting over zonnepanelen te vinden. We begeleiden je het liefste door met je mee te denken en je te adviseren bij de aankoop van solar Miedum. Je staat immers op het punt je persoonlijke energieleverancier te worden, een bijzonder toekomstgerichte en ecologische investering. Aangezien deze investering voor toekomstige termijn is, doe je er goed aan om je te verdiepen in zonnepanelen en wat er nu daadwerkelijk bij komt kijken.

Naast belasting en subsidie zijn er nog enkele dingen om rekening mee te houden, zoals de verschillende type zonnepanelen, mogelijkheden bij installaties, et cetera. Bij Vergelijksolar lees je meer over allerlei soorten solar in Miedum en alles over de tariefstelling die hierbij komen kijken, voor een optimale keuze. Hierna kun je ervoor kiezen om offertes aan te vragen zodat je ook daarin een vergelijking kunt maken.

Hierdoor kun je nóg uitgebreider besparen op je energiekosten!

Zonnepanelen kopen Miedum

Twijfel je nog over het nut van het aanschaffen van zonnepanelen in Miedum? Het regent toch erg regelmatig bij ons Miedum? Niets is minder waar! Met name omdat we te maken hebben met de wisseling in het weer zijn we als land bijzonder geschikt voor zonnepanelen. Het blijkt immers dat er afgelopen jaar ruim 1600 zon uren (gemiddeld) waren in Miedum. 1600 uur aan winst te behalen dus met zonnepanelen! Zonnepanelen nemen ook licht en warmte op tijdens grijs weer, al is de uitkomst natuurlijk wel wat lager dan met mooier weer. Het licht moet meteen op de panelen kunnen vallen voor de grootste opbrengst. Kijk vooral bovendien even goed naar een aantal overige zaken zoals: levensduur, garantievoorwaarden, de terugverdientijd en kwaliteit. Hierdoor bespaar je op lange termijn wellicht nog veel meer!

Er komt enorm veel op je af wanneer je besluit over te gaan tot zonnepanelen kopen. Gelukkig ben je bij Vergelijksolar.nl aan het juiste adres voor informatie.

Zonnepanelen vergelijken voor jouw dak in Miedum

Vergelijk zonnepanelen op offerte

Klik op ‘Vergelijk zonnepanelen op offerte’ om drie offertes te krijgen van installateurs uit Miedum die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste zonnepanelen aankoop.

Zonne energie Miedum

Je kunt te maken krijgen met bepaalde subsidies of ook belasting teruggaves ingeval je besluit om persoonlijk je energie op te wekken in Miedum. Je kunt hier niet gelijk een specialist in te zijn, maar het helpt indien je weet welke heffingen je terug kunt vragen en welke kosten je kunt maken gedurende je onderzoek voor zonne energie Miedum.

Ook is het handig om al een indicatie te hebben van je jaarverbruik (elektra) en wat je zou gaan opwekken met je te installeren zonnepanelen. Denk na of je voor een volledige opwek van je stroom verbruik wilt gaan of dat je een deel van je huidige energie verbruik wilt gaat opwekken. Feit blijft immers dat je altijd later nog aanvullende panelen zou kunnen neerleggen, al betaal je dan wel wederom plaatsing kosten natuurlijk. Hou hier wel rekening mee wanneer je kiest voor bepaalde belangrijke onderdelen zoals omvormers. Als je daar nu al rekening mee houdt voorkomt dit dat je later nog aanvullende kosten (bijv. een nieuwe omvormer) kunt maken.

Ook niet volkomen onbelangrijk om aan te denken zijn de opties die je hebt om je eigen energie op te wekken. Niet elk dak is even geschikt voor het installeren van panelen, maar gelukkig zijn er ook talloze andere opties om zonne energie in Miedum op te wekken. Verder is het uiteraard fundamenteel dat je met een organisatie in zee gaat die begrijpt wat je wilt verwezenlijken en die met je meedenkt om je zonne energie zo optimaal mogelijk op te wekken.

Alle zonne energie installateurs uit Miedum

Bekijk ook solar energy installateurs uit

Zonnepanelen installateur Miedum

Je wilt je panelen uiteraard niet eigenhandig op je huis prutsen. Dit is een taak die je aan een professional wilt uitbesteden, ze liggen er immers voor de komende 25 jaar (en mogelijk wel langer) op. Je bent dus op zoek naar een zonnepanelen installateur in Miedum die geschikt is voor jouw klus. Een installateur van zonnepanelen die met je meedenkt, je begeleiding kan geven en die beschikt over deskundigheid inzake solar panelen, belasting van een huis, hellingsgraden en de technische en elektronische kant van het project.

In de praktijk is het af en toe ingewikkeld om een praktische zonnepanelen installateur in Miedum te vinden. Er bestaat immers behoorlijk wat ongelijkheid tussen de diverse panelen installateurs en ook op de offertes tussen zonnepanelen installateurs Miedum op de volgende componenten:

 • Kosten van de panelen
 • De prijzen van de plaatsing
 • Wat valt er allemaal onder de kosten van installatie
 • Het kaliber materiaal wat er gebruikt wordt
 • Oplevertijd
 • Ervaringen van klanten
 • Ervaring

Het is dan ook altijd slim om niet meteen met de eerste de beste in zee te gaan, maar een belangrijk project als het installeren zonnepanelen uit te besteden aan een prof die bij je past en in ieder geval precies weet wat jouw project nodig heeft. En dat ook nog eens tegen een behoorlijk tarief.

Vergelijk zonnepanelen installateurs uit Miedum

Vergelijk installateurs

Vergelijk gemakkelijk installateurs uit Miedum en vind zo de beste deal voor jouw dak. Vrijblijvende offertes, onafhankelijk en snel.

Miedum zonnepanelen laten installeren

Het inzetten van een juiste installateur is zoals je wel kunt zien nodig om te komen tot een aardig resultaat voor de zonnepanelen. Indien je een professional inhuurt, is het van belang dat je scherp bent op een aantal zaken. Kijk op de eerste plaats naar de reviews en beoordelingen van het betreffende bedrijf. Aan de hand van de overhandigde info kun je simpel zien aan wat voor tarieven je zal moeten denken voor de aanleg. Dat geeft je wat meer geruststelling over het definitieve effect van het karwei.

Een andere tip is om te overleggen of het slim is of je zelf alvast bepaalde voorbereidingswerkzaamheden verricht. Zoals het inrichten van een nieuwe groep in je meterkast. Het is natuurlijk niet verplicht, maar het kan er wel voor zorgen dat de uiteindelijke tarieven minder hoog zullen uitvallen. De ultieme tip is om echt gebruik te maken van een offertemogelijkheid. Niet alle kosten worden altijd op offertes vermeld, terwijl ze er toch echt zijn. Onze offertemogelijkheid zorgt ervoor dat je extra inzicht krijgt in de omvang van het project.

Klaar voor solar energie? Regel dan vandaag nog je zonnepanelen offerte!

Ontvang drie vrijblijvende zonnepanelen offertes Miedum.

Nu 3 offertes uit Miedum vergelijken

Klik op de knop ‘Nu 3 offertes uit Miedum vergelijken’ om jouw aanvraag in te dienen en specifieke vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken.

Opbrengsten en kosten van zonnepanelen in Miedum

Aangezien zonnepanelen van meerdere zaken ondergeschikt zijn kun je bedenken dat er ook evenveel prijzen zijn. De voornaamste element is het soort zonnepaneel wat je kiest. Kies je voor een hogere prijsniveau (vaak type monokristal) dan betaal je iets meer, echter daar zit dan wel regelmatig een hoger rendement aan vast. Kies je liever voor polykristal zonnepanelen, betaal je regelmatig iets minder maar kan het zijn dat de opbrengst vergeleken met monokristal panelen iets minder is.

Wel is het zo dat we als vuistregel mee geven dat je de belegging in zonnepanelen na 8 tot 10 jaar hebt terugverdiend. Na deze periode ga je winst maken. Daar waar de meeste zonnepanelen een levensduur hebben van minimaal 25 jaar kun je gauw uitrekenen hoeveel profijt je kunt behalen! Dit maakt het een mooie investering om te maken.

De kosten van zonnepanelen kunnen sterk uiteenlopen. Waarom dat zo is én welke zonnepanelen bij jou passen vind je terug op deze pagina.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Miedum?

Bereken het

Bereken de kosten en vervolgens wat zonnepanelen jou kunnen opbrengen in regio Miedum, en ontdek hoe snel je jouw investering eruit hebt.

Zonnepanelen uit Miedum – de beste investering

Zonnepanelen in Miedum is de uiterst duurzame investering die je kunt doen. Je ziet het hedendaags continu meer de trend worden en zo niet, begin er eentje! Voor zoals met veel dingen zo is, is goedkoop dan ook duurkoop. Zo ook met zonnepanelen. Je maakt gelukkig de keuze uit meerdere partijen met de passende expertise voor het aanschaffen en leveren van zonnepanelen. Laat je informeren over belasting en subsidies en over het optimaliseren van je rendement. Wanneer je je goed laat informeren kun je in Miedum met zonnepanelen een top investering doen.

Zonnepanelen Miedum – top energie

Veel mensen weten wel hoe een zonnepaneel er uit ziet, maar niet hoe een zonnepaneel echt werkt. Het opwekken van zonne-energie begint bij de natuurlijke bron: de zon! Zonnepanelen (ook wel “PV panelen” genoemd) worden gebruikt om het licht van de zon, wat bestaat uit energiedeeltjes die “fotonen” worden genoemd, om te zetten in stroom. Via een omvormer kan deze stroom geconverteerd worden naar elektriciteit voor in huis of in jouw bedrijf.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen die je kunt vergelijken. Ook kun je verschillende leveranciers met elkaar vergelijken voor een mooi tarief! Denk bovendien eens aan mogelijke subsidies via de gemeente. Heb je eraan gedacht dat je eventueel de belasting terug kunt ontvangen? Indien je dit hebt uitgezocht kun je samen met de specialist op dit gebied het proces van de installatie van jouw zonnepanelen een afspraak plannen!

Hulp nodig bij solar?

Customer Succes manager Marlies Versteegh Marlies Versteegh
Customer Succes manager bij vergelijksolar.nl
Customer experience94%
Propositiemanagement90%
Communicatie97%
ik help je graag

Veelgestelde vragen over solar uit

Miedum

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Plaats jij jouw aanvraag bij Vergelijksolar voor de middag, dan ben je meestal diezelfde dag nog in contact met zonnepaneel installateurs uit Miedum. Als je een aanvraag indient in de late uurtjes dan wordt er de volgende dag snel contact met je opgenomen.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit regio Miedum die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

zonnepanelen in Miedum

Een degelijk advies is goud waard

22 juli 2024

Compleet tevreden over prijs, advies en plaatsing.

- Rutger de Vries

In korte tijd na de offerteaanvraag had ik panelen

20 juli 2024

Fantastisch geholpen. Het ging erg snel en werd vakkundig duidelijk gemaakt. Binnen een maand had ik al solar energie.

- Esther Dijkstra

In korte tijd na de bestelling had ik solar panelen

13 juli 2024

Heel erg gelukkig. Het ging heel vlug en werd vakkundig duidelijk gemaakt. Binnen vier weken had ik al duurzame energie.

- Danny van Leeuwen

Betrouwbaar bedrijf

4 juli 2024

Naar volle tevredenheid de zonnepanelen laten leggen.

- Linda Kramer

Nette korting gekregen door vergelijken

26 juni 2024

De communicatie ging gemakkelijk na het aanvragen van de offertes hadden we rap contact.
Snelle communicatie en afspraak!

- Brenda de Bruin

Na een jaar nog geen enkel spijt!

17 juni 2024

Ben nu een jaar lang geholpen aan zonne energie dankzij een installateur via Vergelijksolar en heb nog geen dag spijt gehad van mijn belegging. Helemaal geweldig om zelfstandig te zijn.

- Natascha Huisman

De kosten laag, ervaring hoog!

14 juni 2024

In de eerste instantie was ik wat gesloten over het aanvragen en vergelijken van de offertes maar dit bleek overbodig. Ik ben voorzien van prima raad door Vergelijksolar maar ook door de organisaties van de offertes. Naar aanleiding daarvan besloten met wie ik in zee wilde.
Een eerlijke prijs gehad en nu gaan we onze eigen energie opwekken!

- Jacobus van de Wal

Prima prijs, klantgericht

7 juni 2024

Zoals genoemd, de prijs was mooi en we zijn prima te woord gestaan en geïnformeerd.

- Petra Koster

Het was de belegging waard

29 mei 2024

Mijzelf allereerst flink ingelezen (fijne informatie hier op de website) en daarna gelijk maar offertes opgevraagd. Ten opzichte van elkaar zat er een mooi prijsverschil in ondanks de al scherpe tariefstellingen.
Nadat ik gekozen had wie mocht aanbrengen was de overeenkomst zo opgesteld en alvorens ik het wist waren de solar panelen geplaatst. En met een bijkomende applicatie kon ik direct zien wat we zelfstandig opwekte etc. Blije afnemer dus!

- Marleen de Ruiter

Uitgelichte installateurs uit Miedum

Firma D. de Vries en Zn.

Boerfinne 7
9064 DG Aldtsjerk
Nederland

058 256 1355
https://www.devriesinstallatie.nl/

Wijbenga Installaties

Apolloweg 20
8938 AT Leeuwarden
Nederland

058 212 5334
http://www.wijbengainstallaties.nl/

Damstra Service & Onderhoud

Castorweg 25
8938 BE Leeuwarden
Nederland

0511 405 151
https://damstra.nl/