Zonnepanelen Friens

Ben jij op zoek naar een topper voor jouw solar installatie in Friens?

Lees dan vooral verder.

Vergelijksolar zorgt dat jij die op zoek bent naar zonnepanelen Friens verbonden wordt aan een expert die bij je past.

Het gaafste gedeelte?

Vergelijksolar doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle solar installateurs uit Friens – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Solar Friens gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Zonnepanelen Friens
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

zonnepanelen solar vergelijken

Vergelijken van solar installatie prijzen in Friens gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Friens, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Wijtgaard, Jirnsum en Raerd bijvoorbeeld ook geholpen aan een zonnepaneel installateur.

Spring direct naar:

Waarom solar Friens

Er zijn diverse redenen waarom het een verstandig idee is om zonnepanelen te overwegen voor bij jou thuis. Het belangrijkste is natuurlijk dat de zonnepanelen je flink wat geld kunnen opleveren. Door eigenhandig elektriciteit op te wekken, hoef je minder energie van je energiebedrijf te verbruiken, waardoor je jaarlijkse kosten minder hoog worden. Zo’n besparing kan uitlopen tot honderden euro’s per jaar.

Ook niet geheel onbelangrijk is dat zonnepanelen waardevermeerderend zijn voor een woning of bedrijfspand. Elke belegging brengt tenslotte een waardevermeerdering met zich mee. Mocht je van plan zijn om in de loop van de volgende jaren je huis te verkopen dan zal dit met name van pas komen.

Wat voor enkele mensen juist weer enorm belangrijk is, is het ecologische karakter van solar. Door zelf energie op te wekken hoeft er landelijk minder energie te worden opgewekt. Door te kiezen voor zonnepanelen ben je in staat om jouw steentje bij te dragen en om te zorgen voor een beter milieu in ons land. Dankzij subsidie mogelijkheden is het een van de slimste en voordeligste keuzes die men maar kan maken voor een schoner Nederland. Later laten we je meer zien over de prijzen die van toepassing zijn op het bewerkstelligen van de solar panelen.

Zonnepanelen kopen Friens

Er zijn nog steeds mensen die denken dat zonnepanelen installeren in Friens geen zin heeft. Het regent weliswaar super vaak bij ons Friens? Niets is minder kloppend! Met name aangezien we te maken hebben met de wisseling in het weer zijn we als land bijzonder juist voor zonnepanelen. Het blijkt immers dat er vorig jaar ruim 1600 zon uren (gemiddeld) waren in Friens. 1600 uur aan winst te maken dus met zonnepanelen! Gelukkig werken zonnepanelen goed bij licht! Houd er uiteraard wel rekening mee dat het zonlicht meteen op de panelen moet kunnen vallen. Kijk met name bovendien even goed naar een aantal randzaken zoals: levensduur, garantie, de terugverdientijd en deugdelijkheid. Door op meer zaken dan alleen de aanschafprijs te letten kun je op lange termijn nog veel meer bezuinigen.

Er komt enorm veel op je af wanneer je besluit over te gaan tot zonnepanelen kopen. Gelukkig ben je bij Vergelijksolar.nl aan het juiste adres voor informatie.

Zonnepanelen vergelijken voor jouw dak in Friens

Vergelijk zonnepanelen op offerte

Klik op ‘Vergelijk zonnepanelen op offerte’ om drie offertes te krijgen van installateurs uit Friens die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste zonnepanelen aankoop.

Zonne energie Friens

Als je besluit om zelf je energie op te wekken middels zonne energie Friens, krijg je te maken met mogelijke verscheidene belastingen en subsidies. Het is fijn als je daarom van te voren een beetje op de hoogte bent welke dit dan zijn en welke kosten je helemaal zelf gaat maken voor het installeren van je zonnepanelen in Friens.

Ook is het slim om al een leidraad te hebben van je jaarverbruik (elektra) en wat je zou willen opwekken met je te installeren zonnepanelen. Denk na of je voor een gehele vervanging van je energie verbruik wilt gaan of dat je een stuk van je huidige energie verbruik wilt gaat opwekken. Als je kiest voor een gedeeltelijke opwek van zonne energie, kun je immer op een later ogenblik besluiten om nog aanvullende panelen bij te laten plaatsen. Ook is het vervolgens slim om te overdenken dat je mogelijk andere benodigdheden waaronder de omvormer nodig hebt, omdat die op een zeker vermogen draait. Als je hier nu al rekening mee houdt voorkomt dit dat je later nog meer kosten (bijv. een aangepaste omvormer) moet maken.

Wat wel belangrijk is is dat je kiest voor een project wat aansluit bij je behoeften, en ook bij je mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan je dak, want niet elk dak is gepast om daar zonnepanelen op te leggen. Gelukkig zijn er veel andere mogelijkheden in de regio van Friens om via zonnepanelen energie op te wekken. Verder is het natuurlijk fundamenteel dat je met iemand in zee gaat die snapt wat je wilt bewerkstelligen en die met je meedenkt om je zonne energie zo optimaal mogelijk op te wekken.

Alle zonne energie installateurs uit Friens

Bekijk ook solar energy installateurs uit

Zonnepanelen installateur Friens

Je wilt zonnepanelen niet zonder enkele ervaring zelfstandig plaatsen. Dit is een klus die je aan een pro wilt uitbesteden, ze liggen er wel voor de volgende 25 jaar (en misschien wel langer) op. Je zoekt dus een geschikte zonnepanelen installateur in Friens. Je wilt een installateur van panelen die je advies kan geven, die met je meedenkt en die voldoende ervaring heeft wanneer het gaat over solar panelen, dakbelasting en alle technische en elektronische aspecten van je project.

Een verstandige zonnepanelen installateur in Friens lijkt niet moeilijk te vinden, maar toch kan dat in de praktijk nog een grote taak worden. De ene zonnepanelen installateur is de andere namelijk niet en je ziet op offertes een aantal verschillen tussen zonnepanelen installateurs Friens op de volgende gebieden:

 • Prijzen van de panelen
 • De prijzen van de plaatsing
 • Wat valt er zoal onder de kosten van installatie
 • Het type materiaal wat voor de karwei wordt ingezet
 • De periode van opleveren
 • Ervaringen van klanten
 • Eerdere klussen

Het kan dan tevens altijd uit om te vergelijken tussen diverse installateurs, zodat je project iemand krijgt die weet wat er nodig is om alles tot een succesvol einde te brengen. En dan ook nog eens aangenaam geprijsd.

Vergelijk zonnepanelen installateurs uit Friens

Vergelijk installateurs

Vergelijk gemakkelijk installateurs uit Friens en vind zo de beste deal voor jouw dak. Vrijblijvende offertes, onafhankelijk en snel.

Friens zonnepanelen laten installeren

Zoals je kunt beoordelen is het raadzaam om een juiste installateur te vinden voor het neerleggen van zonnepanelen. Bij het inschakelen van een gespecialiseerde installateur is het van doorslaggevend belang om op sommige dingen te letten. Kijk op de allereerste plaats naar de reviews en beoordelingen van het betreffende bedrijf. Via deze informatie weet je onmiddellijk aan wat voor kosten je moet denken. Het geeft je wat meer duidelijkheid over het uiteindelijke effect van het karwei.

Bovendien kun je rustig overleggen of het voordelig is om zelf intussen een en ander aan voorbereidingen te regelen. Zoals het inrichten van een extra groep in je meterkast. Het is logischerwijs niet verplicht, maar het kan er wel voor zorgen dat de uiteindelijke onkosten lager zullen uitvallen. Tenslotte adviseren wij echt om verschillende prijsopgaves naast elkaar te leggen. Er komen namelijk nog wel eens wat onkosten bij kijken die niet constant op de website vermeld staan, denk aan materiaalkosten of bepaalde arbeidskosten. Via onze offertetool krijg je onmiddellijk diverse offertes die eenvoudig met elkaar te vergelijken zijn.

Klaar voor solar energie? Vraag dan nu je zonnepanelen offerte aan!

Ontvang drie vrijblijvende zonnepanelen offertes Friens.

Nu 3 offertes uit Friens vergelijken

Klik op de knop ‘Nu 3 offertes uit Friens vergelijken’ om jouw aanvraag in te dienen en specifieke vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken.

Opbrengsten en kosten van zonnepanelen in Friens

De prijs en opbrengsten van zonnepanelen in Friens zijn fiks afhankelijk van een tal bepalende factoren. Deze zetten we daarom voor je onder elkaar.

 • De geografische plaats (oosten of westen) waar je wil plaatsen
 • De manier hoe de wind onder je panelen kan waaien
 • Het type zonnepanelen (mono, poly, verschillend)
 • De hoeveelheid zonnepanelen
 • +-
 • Het seizoen
 • De kwaliteit/kosten verhouding (icm opbrengst)

De kosten van zonnepanelen zijn voornamelijk afhankelijk van het segment waarin je ze aankoopt, het merk en het model panelen. Benieuwd naar de concrete opbrengsten welke je zelf zou kunnen genereren met zonnepanelen? Check dan vlug nog jouw opbrengst met zonnepanelen!

De kosten van zonnepanelen kunnen sterk uiteenlopen. Waarom dat zo is én welke zonnepanelen bij jou passen vind je terug op deze pagina.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Friens?

Bereken het

Bereken de kosten en vervolgens wat zonnepanelen jou kunnen opbrengen in regio Friens, en ontdek hoe snel je jouw investering eruit hebt.

Solar in Friens – de beste investering

Op zoek naar de meest duurzame investering in Friens? Je ziet het vermoedelijk bij veel meer gebouwen in je buurt en anders is het zeker de moeite waard om trendsetter te zijn. Voor zoals met veel zaken zo is, is goedkoop dan ook duurkoop. Zo ook met zonnepanelen. Je hebt gelukkig de keuze uit vele bedrijven met de volledige expertise voor het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Laat je inlichten over belasting en subsidies en over het optimaliseren van je opbrengst. En dan kun je met zonnepanelen in Friens eigenlijk de plank niet misslaan.

Zonnepanelen Friens – klimaatvoordelen

Hoe werkt een zonnepaneel werkelijk? Zonne-energie begint begrijpelijk met de zon. Zonnepanelen (ook wel “PV panelen” genoemd) worden gebruikt om het licht van de zon, dat bestaat uit energiedeeltjes die “fotonen” worden genoemd, om te zetten in stroom. Dit kan later worden gebruikt om elektrische ladingen van energie te voorzien.

Er zijn verscheidene soorten zonnepanelen op de markt welke je met elkaar kunt vergelijken. Heb je dit voltooid kun je vervolgens ook nog aanbieders vergelijken met elkaar vanwege een scherpe prijs. Denk tevens eens aan mogelijke subsidies via de gemeente. Heb je eraan gedacht dat je eventueel de belasting terug kunt ontvangen? Indien je dit hebt uitgezocht kun je samen met de specialist op dit gebied het proces van de plaatsing van jouw zonnepanelen een afspraak plannen!

Hulp nodig bij solar?

Customer Succes manager Marlies Versteegh Marlies Versteegh
Customer Succes manager bij vergelijksolar.nl
Customer experience94%
Propositiemanagement90%
Communicatie97%
ik help je graag

Veelgestelde vragen over solar uit

Friens

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Plaats jij jouw aanvraag bij Vergelijksolar voor de middag, dan ben je meestal diezelfde dag nog in contact met zonnepaneel installateurs uit Friens. Als je een aanvraag indient in de late uurtjes dan wordt er de volgende dag snel contact met je opgenomen.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit regio Friens die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

zonnepanelen in Friens

Inderdaad de goede installateur gevonden!

22 juli 2024

Direct het bedrijf gevonden waar we mee wilden plaatsen! Juiste prijs en een specialist! Top!

- Jasper Vink

Gedeeltelijk zelfvoorzienend in energie

17 juli 2024

Heimelijk wilde ik dit al heel lang, niet meer (helemaal) afhankelijk zijn van mijn energiebedrijf. Door zonnepanelen! Vergelijksolar heeft daarbij geholpen! Oh en het advies voor subsidie aanvragen was geweldig fijn. Uitstekend.

- Angelique van de Berg

Kosten iets meer maar ook top kwaliteit

10 juli 2024

Voor mijn instantie was het vooral belangrijk dat we geen last van de installatie zouden hebben. Dit ook meegegeven in het contact
na de offerte aanvraag en er werden afspraken gemaakt over dit traject. We hebben niet gekozen voor de goedkoopste omdat het
proces voor ons belangrijker was en we een overeenkomstig advies kregen. Totaal tevreden.

- Ilona de Bruijn

Flinke investering prima geregeld

1 juli 2024

Als grote vastgoed organisatie waren we op zoek naar iets wat genoeg zou opbrengen.
En niet geheel onbeduidend, met een mooie prijs. Gelukkig hadden we via Vergelijksolar vlot de offertes in huis.
We kregen oa. een offerte van een zonnepanelen vakkundige die al ervaring had met vastgoed organisaties en dat was
voor ons natuurlijk een pre. Content met de gang van zaken.

- Elisabeth Bakker

Nagenoeg 25% besparing op energie

28 juni 2024

Een aantrekkelijke verrassing toen we meer bespaarden dan op voorhand berekend.
Ze hadden verwacht dat we zo’n 20% zouden bezuinigen maar niets is minder waar. We zitten vandaag de dag op 24,6%! Heel tevreden dus.

- Monique Maas

Na lang aarzelen zeer gelukkig

22 juni 2024

Ik twijfelde of ik de belegging meteen of straks wilde maken.
Evengoed offertes aangevraagd en na een advies door de deskundige toch besloten om panelen te laten plaatsen. Later content dat we het aan hebben gedurfd op onze gebouwen en daarom wekken we nu zo’n 15% op daar.

- Sabrina Willems

Eigen leverancier zijn

12 juni 2024

Stiekem wilde ik dit al heel lang, niet meer (compleet) afhankelijk zijn van mijn leverancier. Door solar panelen! Alles vlot en eerlijk gegaan via deze internerpagina. Absoluut voldaan!

- Elisabeth van Wijk

Verstand van zaken plus goede prijs

8 juni 2024

Willem, enorm bedankt voor je begeleiding van de plaatsing van onze zonnepanelen. Vervolgens was de plaatsingsdatum snel bekend en de monteurs vlot ter plaatste. De prijs was gewoon fatsoenlijk.. Kom maar op met die gratis zonne energie!

- Nathalie Prins

Bijna 25% besparing op elektriciteit

31 mei 2024

Ik had het niet bedacht maar de berekening die vantevoren door het installatie bedrijf (door Gert) is gedaan valt in het echt nog beter uit.
Ze hadden verwacht dat we zo’n 20% zouden bezuinigen maar niets is minder waar. We zitten vandaag de dag op 24,6%! Erg tevreden dus.

- Robin Peeters

Uitgelichte installateurs uit Friens

A. Wiersma Installatie/Renovatie

Meester P.J. Troelstrawei 35
9001 CS Grou
Nederland

06 20610883
http://www.a-wiersma.nl/

Technisch Bedrijf Karsten (TBK)

De Terp 18
9011 VZ Irnsum
Nederland

06 11340123
http://technischbedrijfkarsten.nl/

P. Hof

Jister 4
9001 XX Grou
Nederland

06 21237530
https://www.piethof.nl/