Zonnepanelen Engelum

Zoek jij een expert voor jouw solar installatie in Engelum?

Lees dan vooral verder.

Vergelijksolar zorgt dat jij die op zoek bent naar zonnepanelen Engelum verbonden wordt aan een expert die bij je past.

Het beste gedeelte?

Vergelijksolar doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle solar installateurs uit Engelum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Solar Engelum gezocht?

Laat je snel helpen

Zonnepanelen Engelum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 140 reviews)
Zonnepanelen solar installatie duurzaam vandaag
Zonnepanelen solar installatie nieuws
Zonnepanelen solar installatie e8-solar
Zonne energie
Zonnepanelen rendement
Zonnepanelen solar installatie techniek installateur
beste zonnepanelen solar

zonnepanelen solar vergelijken

Vergelijken van solar installatie prijzen in Engelum gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Engelum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij huiseigenaren en ondernemers uit Stiens, Beetgumermolen en Beetgum bijvoorbeeld ook geholpen aan een zonnepaneel installateur.

Spring direct naar:

Waarom solar Engelum

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom je wilt investeren in solar panelen; oftewel solar Engelum. We zetten ze even voor je onder elkaar.

 • je persoonlijke portemonnee
 • vanwege het duurzame karakter
 • een gereduceerde ecologische voetafdruk
 • panelen renderen tegenwoordig beter dan ooit tevoren
 • waardevermeerdering van het perceel waar de solar panelen op liggen
 • je hebt mogelijkerwijs recht op subsidie
 • je kunt mogelijk btw belasting terugvragen op de aankoop- en installatiekosten

Het is dus het beste moment om wat informatie over zonnepanelen te vinden. We begeleiden je bij voorkeur door met je mee te denken en je te adviseren bij de koop van solar Engelum. Je staat immers op het punt je persoonlijke energieleverancier te worden, een prachtige toekomstgerichte en ecologische investering. Omdat het een langere termijn investering is, is het raadzaam om nu alle ins en outs van zonnepanelen alvast te leren.

Naast belasting en subsidie zijn er nog meerdere dingen om rekening mee te houden, zoals de diverse type zonnepanelen, mogelijkheden bij installaties, et cetera. Bij Vergelijksolar lees je meer over verschillende soorten solar in Engelum en alles over de tarieven die hierbij komen kijken, voor een optimale keuze. Daarna kun je ervoor kiezen om offertes aan te vragen zodat je tevens daarin een vergelijk kunt maken.

Op deze handelwijze krijg je de voornaamste prijs om zo nog flinker te besparen op de jaarafrekening van je leverancier!

Zonnepanelen kopen Engelum

Jij hebt besloten dat je wilt overgaan tot zonnepanelen inkopen in Engelum. Er komt nogal wat kijken bij zonnepanelen inkopen. Laten we vooral zorgen dat je de juiste informatie hebt om te beslissen wat het beste bij jou en je omstandigheden past. Daarnaast wil je uiteraard de beste prijs en weten waar je aan toe bent voor, tijdens en na de installatie. Nu is het belangrijk om het volledige proces door te gaan lopen van offerte tot plaatsing! Het vergelijken van de panelen (en installatie) kan echt mooie voordelen opleveren. Het rendement is hedendaags hoog, de levensduur van zonnepanelen lang echter hoe je het ook ziet, het is een investering die je gaat doen. Wanneer je de vergelijking doet kun je dan ook financieel gezien prima kosten besparen op zowel de plaatsing als het de panelen zelfs van de zonnepanelen in Engelum

Heel eerlijk: Laat je niet enkel leiden door de prijs in aanschaf en plaatsing. Kritisch letten op de deugdelijkheid van de zonnepanelen en de winst van de panelen zijn tenminste zo beslissend. Op lange termijn gaat dat je dat namelijk meer opbrengen. Vergeet tevens niet de garantievoorwaarden te bekijken indien je tot kopen in Engelum over gaat.

Er komt enorm veel op je af wanneer je besluit over te gaan tot zonnepanelen kopen. Gelukkig ben je bij Vergelijksolar.nl aan het juiste adres voor informatie.

Zonnepanelen vergelijken voor jouw dak in Engelum

Vergelijk zonnepanelen op offerte

Klik op ‘Vergelijk zonnepanelen op offerte’ om drie offertes te krijgen van installateurs uit Engelum die jou vrijblijvend zullen informeren over de beste zonnepanelen aankoop.

Zonne energie Engelum

Als je besloten hebt om zelf je energie op te wekken door zonne energie Engelum, krijg je te maken met mogelijke verscheidene belastingen en subsidies. Je kunt hier niet gelijk een deskundige in te worden, maar het helpt indien je weet welke belastingen je retour kunt vragen en welke kosten je moet maken gedurende je project voor zonne energie Engelum.

Ook is het slim om al een leidraad te hebben van je jaarverbruik (elektra) en wat je zou gaan opwekken met je te installeren zonnepanelen. Bedenk of je voor een volledige opwek van je stroom verbruik wilt gaan of dat je een stuk van je huidige energie verbruik wilt gaat opwekken. Wanneer je kiest voor een gedeeltelijke opwek van zonne energie, kun je altijd op een later ogenblik besluiten om nog meer panelen bij te laten plaatsen. Hou hier wel rekening mee wanneer je kiest voor bepaalde belangrijke onderdelen zoals omvormers. Als je daar nu al rekening mee houdt voorkomt dit dat je later nog meer kosten (bijv. een aangepaste omvormer) gaat maken.

Ook niet geheel onbelangrijk om aan te denken zijn de opties die je hebt om je eigen energie op te wekken. Niet elk overdekking is even gepast voor het neerleggen van panelen, maar gelukkig zijn er ook talloze andere mogelijkheden om zonne energie in Engelum op te wekken. Verder is het uiteraard bepalend dat je met een organisatie in zee gaat die snapt wat je wilt bereiken en die met je meedenkt om je zonne energie zo goed mogelijk op te wekken.

Alle zonne energie installateurs uit Engelum

Bekijk ook solar energy installateurs uit

Zonnepanelen installateur Engelum

Je wilt je zonnepanelen natuurlijk niet zelfstandig op je huis prutsen. Aangezien panelen voor 25 jaar op je huis liggen, wil je dat uiteraard uitbesteden aan een partij die hier verstand van heeft. Je zoekt dus een geschikte zonnepanelen installateur in Engelum. Je wilt een installateur van panelen die je begeleiding kan geven, die met je meedenkt en die voldoende ervaring heeft wanneer het gaat over solar panelen, dakbelasting en alle technische en elektronische eigenschappen van je project.

In de praktijk is het soms moeilijk om een geschikte zonnepanelen installateur in Engelum te vinden. De ene zonnepanelen installateur is de andere immers niet en je ziet op offertes een aantal verschillen tussen zonnepanelen installateurs Engelum op de volgende gebieden:

 • Hoeveel de zonnepanelen eigenhandig kosten
 • De tarieven van de plaatsing
 • Wat valt er zoal onder de kosten van installatie
 • Het soort materiaal wat er gebruikt wordt
 • Oplevertijd
 • Recensies of reviews van klanten
 • Eerdere projecten

Het is dan ook altijd handig om niet direct met de eerste de beste in zee te gaan, maar een belangrijk project als het plaatsen panelen uit te besteden aan een pro die bij je past en in ieder geval exact weet wat jouw project nodig heeft. En dan ook nog eens prettig geprijsd.

Vergelijk zonnepanelen installateurs uit Engelum

Vergelijk installateurs

Vergelijk gemakkelijk installateurs uit Engelum en vind zo de beste deal voor jouw dak. Vrijblijvende offertes, onafhankelijk en snel.

Engelum zonnepanelen laten installeren

Indien je vooraf een aantal zaken inzichtelijk hebt, scheelt dat alvast flink in het voorkomen van onrust. Met een budget, een idee over de vormgeving van het karwei en wetende wat je wilt aanbrengen ben je heel aardig op weg. Laat je in ieder geval vooral inspireren door anderen die een gelijksoortig project hebben laten verrichten. Bijvoorbeeld iemand in de omgeving of een van je familieleden. En als alternatief kun je tevens via internet de benodigde inspiratie op doen. Met name omdat zonnepanelen een almaar bekender concept zijn geworden in de samenleving, zijn er veel meer projecten verricht in de afgelopen tijd. En onthou goed: er is altijd begeleiding als dat benodigd is!

Ben je wat minder technisch onderlegd of wil je bij voorkeur vantevoren eens met een individu die verstand heeft van het in Engelum zonnepanelen te laten installeren? Het helpt dan om advies van professionals te krijgen. Wanneer je kosteloos en vrijblijvend een prijsopgave aanvraagt, krijg je onmiddellijk contact met gevarieerde partijen. Tip: Informeer bij zo’n partij bovendien even naar belastingvoordeel en regionale subsidies! Zo ga je zo betaalbaar en geïnformeerd mogelijk aan de slag!

Ben je er nu klaar voor? Regel dan vandaag nog je zonnepanelen offerte!

Ontvang drie vrijblijvende zonnepanelen offertes Engelum.

Nu 3 offertes uit Engelum vergelijken

Klik op de knop ‘Nu 3 offertes uit Engelum vergelijken’ om jouw aanvraag in te dienen en specifieke vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken.

Opbrengsten en kosten van zonnepanelen uit Engelum

De tarieven en opbrengsten van zonnepanelen in Engelum zijn erg afhankelijk van een tal bepalende factoren. We zetten even enkele van deze factoren op een rijtje:

 • De geografische ligging (oosten of westen) waar je wil plaatsen
 • De manier waarop de wind onder je panelen kan waaien
 • Het type zonnepaneel wat je voorkeur heeft (mono, poly of anders)
 • De kwantiteit zonnepanelen
 • +-
 • Moment in het jaar waarop je wil installeren
 • De deugdelijkheid van de zonnepanelen

De prijs van de gewenste zonnepanelen zijn uiteraard ondergeschikt van je begroting, merk en type zonnepanelen. Wil je meer concrete antwoorden over de opbrengst die jij kunt maken met jouw zonnepanelen? Bekijk vandaag nog jouw uitkomst met zonnepanelen!

De kosten van zonnepanelen kunnen sterk uiteenlopen. Waarom dat zo is én welke zonnepanelen bij jou passen vind je terug op deze pagina.

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in Engelum?

Bereken het

Bereken de kosten en vervolgens wat zonnepanelen jou kunnen opbrengen in regio Engelum, en ontdek hoe snel je jouw investering eruit hebt.

Solar uit Engelum – de juiste investering

Op zoek naar de uiterst duurzame investering in Engelum? Je ziet het momenteel voortdurend meer de trend worden en zo niet, begin er eentje! Voor zoals met veel dingen zo is, is goedkoop dan ook duurkoop. Zo ook met zonnepanelen. Gelukkig bestaan er ook in Engelum zat professionele partijen die de deskundigheid bezitten in het plaatsen van zonnepanelen. Laat je inlichten over belasting en subsidies en over het optimaliseren van je rendement. Wanneer je je goed laat inlichten kun je in Engelum met zonnepanelen een geweldige investering doen.

Zonnepanelen Engelum – milieu voordelen

Veel mensen weten wel hoe een zonnepaneel er uit ziet, maar niet hoe een zonnepaneel echt werkt. Het opwekken van zonne-energie begint bij de natuurlijke bron: de zon! Zonnepanelen functioneren door middel van zonnecellen die warmte opvangen en daardoor worden de electra deeltjes (fotonen) geactiveerd en omgezet in stroom. Via een omvormer kan deze stroom geconverteerd worden naar stroom voor in huis of in jouw bedrijf.

Er zijn verscheidene soorten zonnepanelen die je kunt vergelijken. Heb je dit voltooid kun je nadien ook nog aanbieders vergelijken met elkaar voor een scherpe prijs. Via de gemeente kun je navragen of je mogelijk in aanmerking komt voor een subsidie. Heb je eraan gedacht dat je wellicht de belasting retour kunt ontvangen? Als je deze dingen uit hebt gezocht ben je er volledig klaar voor om jouw zonnepanelen te laten plaatsen!

Hulp nodig bij solar?

Customer Succes manager Marlies Versteegh Marlies Versteegh
Customer Succes manager bij vergelijksolar.nl
Customer experience94%
Propositiemanagement90%
Communicatie97%
ik help je graag

Veelgestelde vragen over solar uit

Engelum

Dit is afhankelijk van het soort dak en de ouderdom van je dak. Daken die (zeer waarschijnlijk) niet geschikt zijn: bitumen, leien en houten daken bijvoorbeeld. Op deze pagina kun je meer lezen over de geschiktheid van jouw dak. Het is ook afhankelijk van de ruimte op je dak. Zonnepanelen komen in de regel in drie formaten. Klein: 1,58 x 0,81 meter. Gemiddeld: 1,65 x 1,00 meter. Groot: 2,00 x 1,00 meter.

Plaats jij jouw aanvraag bij Vergelijksolar voor de middag, dan ben je meestal diezelfde dag nog in contact met zonnepaneel installateurs uit Engelum. Als je een aanvraag indient in de late uurtjes dan wordt er de volgende dag snel contact met je opgenomen.

vergelijksolar.nl opereert volledig onafhankelijk van alle installateurs in Nederland. Wij zien welke installateurs beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie installateurs waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van installateurs uit regio Engelum die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!

Lees de recensies over

zonnepanelen in Engelum

Vergelijken is echt raadzaam!

21 juli 2024

Door het aanvragen van de offertes waren we snel in contact met de mensen die zonnepanelen installeren. Ook kregen we aanvullende adviezen zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een mogelijke subsidie van de stad.
Hiermee was de investering nog interessanter. Het kan dus oprecht uit om te vergelijken.

- Sylvia van de Veen

Zeer vakkundig

19 juli 2024

Van de eerste aanbieding tot het werkelijk zien van de opwek in de app ging zeer profi. Erg vergenoegd met het project zo.

- Johan Prins

Precies de juiste installateur gevonden!

7 juli 2024

Binnen enkele minuten had ik direct de passende installateur ontdekt! Behoorlijk kennis van zaken en een scherpe aanbieding! Uitstekend!

- Ruben Maas

Kosten en ervaring was goed!

1 juli 2024

Eerlijk gezegd was ik tamelijk sceptisch over een vergelijking aanvraag van offertes maar ik ben echt goed geïnformeerd eerst door de site en bijkomend door de
experts. Op basis van het verhaal de keuze gemaakt en ondanks dat ik me niet heb doen leiden door alleen de kosten heb ik niet het idee dat ik teveel heb betaald.
Nu tijd om terug te gaan verdienen!

- Ramona Dekker

Zeker aan te raden om te vergelijken

25 juni 2024

Na mijn eerdere aanvragen bij individuele bedrijven kreeg ik minder geloofwaardige kosten en aparte merken qua zonnepanelen.
De aanvraag via Vergelijksolar leverde wel plausibelere prijzen uit. Vergelijken kan daarom oprecht uit. Aansluitend was de afspraak tot installatie zo vervaardigd en inmiddels hebben we 4 mooie zonnepanelen op ons dak.
De app werkt ook prima.

- Jeroen de Jonge

Besparen op elektriciteit gaat goed

19 juni 2024

Het traject liep gemakkelijk (van offerte tot installatie). Het opwekken van duurzame energie gaat prima.

- Marieke Willemsen

Een besparing van bijna 25%!

11 juni 2024

Een aantrekkelijke verrassing toen we meer bespaarden dan op voorhand berekend.
Bij de berekening kwam er een besparing van min of meer 20% uit. In de praktijk blijkt dit haast 25% te zijn! Zeer tevreden dus.

- Elizabeth van de Veen

Een betrouwbaar advies is goud waard

6 juni 2024

Naar volle tevredenheid de zonnepanelen laten aanleggen.

- Janneke de Lange

Zeer voldaan over traject

26 mei 2024

Als flinke vastgoed organisatie waren we op zoek naar iets wat voldoende zou opbrengen.
En niet geheel onbelangrijk, met een mooie prijs. Gelukkig hadden we via Vergelijksolar vlot de offertes in huis.
We ontvingen oa. een offerte van een zonnepanelen kenner die al ervaring had met vastgoed bedrijven en dat was
voor ons uiteraard een pro. Hoogst content over het traject.

- Cornelis de Vos

Uitgelichte installateurs uit Engelum

Technisch Installatiebedrijf Algera B.V.

Jonkersleane 14
9044 MS Bitgum
Nederland

058 253 1370
http://www.algera.nl/

Installatiebedrijf K. Veensma

Seefugel 6
9051 VC Stiens
Nederland

058 257 1215
http://www.veensma-installatie.nl/

Dijkstra Installatietechniek B.V.

Poptawei 180
8919 AM Leeuwarden
Nederland

058 251 9226
https://dijkstrabv.nl/